Valoració de la primera experiència de platja de gossos a Calella

Foto: Ajuntament de Calella
Foto: Ajuntament de Calella

Un cop acabada la temporada de bany, l’Ajuntament de Calella ha fet una primera valoració del funcionament de la platja de gossos que s’ha provat a la Platja Gran. L’alcalde Marc Buch va dir en el ple de dijous passat que l’experiència està sent positiva però no va confirmar-ne la consolidació en el mateix espai i amb les mateixes característiques.

Breu valoració institucional del funcionament de la platja de gossos que es va obrir a mitjans d’agost al tram comprès entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies en compliment al majoritari obtingut en la consulta popular promoguda per iniciativa ciutadana.

L’alcalde Marc Buch va referir-s’hi durant la presentació de temes d’alcaldia, a l’inici del Ple Municipal de dijous passat.

Vull destacat el bon funcionament de la platja de gossos que es va posar en marxa el 10 d’agost. Està tenint uns resultats satisfactoris per a tothom.

La platja de gossos es va posar en funcionament gairebé a les acaballes de l’estiu després d’un llarg estira i arronsa a nivell polític i gràcies a la determinació del grup promotor de la consulta popular que es va celebrar el diumenge 3 d’abril. Dels 1.313 calellencs i calellenques que hi van participar, el 60% va votar-hi favorablement.

La ubicació a la Platja Gran va ser una decisió consensuada entre tots els grups polítics municipals, que tampoc es va escapar de la polèmica. Finalment, es va acordar habilitar un tram d’aproximadament 2.000 metres quadrats, que a tocar de la caseta de la Policia Local, que no arribava al bot de l’aigua per així garantir el pas de les persones. L’accés a l’espai de lleure animal està restringit a gossos degudament xipats. Quant a la normativa d’ús, l’obligació de recollir els excrements per mantenir-lo net i que els animals de races potencialment perilloses portessin sempre el morrió.

El grup promotor proposa millores

Un cop vista la dinàmica de la platja de gossos, el grup promotor de la consulta ha tornat a compartir un decàleg de millores que considera s’hi haurien d’implantar. Les ha compartit a través de les xarxes socials i a través del perfil de la CUP, partit al qual s’hi vincula.

Són aquestes:

1- Sobre la ubicació. El grup promotor considera que l’actual no és la més idònia perquè es troba enmig d’una riera que transporta les aigües del clavegueram a mar.
2- Sobre les dimensions. El grup promotor creu insuficient l’actual amplada de la platja de gossos i proposa ampliar-la. Ara ocupa 20 metres lineals davant del bot de l’aigua.
3- Sobre l’equipació de l’espai. El grup promotor proposa que s’hi col·loqui una pasarel·la per als animals perquè no es cremin les potes.
4- Sobre la neteja. El grup promotor creu que s’haurien de repartir bosses per l’espai per recollir els excrements en cas de necessitat.
5- En la mateixa línia, col·locar papereres a la zona perimetral.
6- Sobre la seguretat. El grup promotor planteja la necessitat d’instal·lar senyals de trànsit de perill en aquest tram del camí de platja o bé que recordin que la velocitat de circulació és reduïda.
7- En aquesta mateixa línia, que s’habiliti un espai lliure d’aparcaments al camí de la platja perquè les persones propietàries tinguin major visibilitat a l’hora de creuar el pas de vehicles per accedir-hi.
8- Sobre la neteja. El grup promotor proposa fer actuacions de neteja especial d’orins, i també a la resta de la població.
9- Sobre els serveis per a les persones propietàries. El grup promotor apunta com a millora la instal·lació de dutxes.
10 – Sobre el control del funcionament. El grup promotor creu que es podrien responsables municipals perquè duguin a terme tasques de control i seguiment de la platja de gossos.

Platges lliures de fum

L’obertura de la platja de gossos ha estat una de les principals novetats de la temporada de bany. L’altra, la prohibició de fumar-hi tabac i, per tant, convertir les de Calella en platges lliures de fum i de plàstics. Els residus que generen les burilles ha estat una de les problemàtiques que també s’ha volgut atacar amb aquesta mesura.

Encendre’s una cigarreta només està permès – i així s’indica en la senyalització instal·lada – a les terrasses de les guinguetes.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

 1. eugeni pi togros escrigué:

  Jo crec que 2000 m/2 es un espai mes que suficient, jo no l’he vist mai amb gaires gossos
  La ubicació també está bé
  Tema bosses, home, que cadascú porti les seves, no ? quins collons
  Lo que mes m’ha fet riure es l’o de treure aparcaments, com anem tant sobrats,
  Control i seguiment de TOTA la platja

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *