Els partits ratifiquen la ubicació de la platja de gossos

No es convocarà cap consulta popular per preguntar a la ciutadania quina ubicació prefereix per a la platja de gossos que s’ha de posar en funcionament aquest estiu. Serà al tram de Platja Gran entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies –tal com s’havia anunciat– i la intenció és s’obri a finals de mes, sense que se n’hagi precisat la data. Els partits polítics municipals del Govern i de l’oposició han respost amb un comunicat conjunt que s’ha fet públic aquest migdia als moviments d’aquestes darreres setmanes en contra de la ubicació acordada, amb recollida de signatures inclosa. Pel que s’havia informat la setmana passada, s’havien aconseguit més de 500 suports, entregats al consistori per registre general. “És la [ubicació] més respectuosa amb l’entorn i amb més garanties de seguretat”, s’indica en l’escrit.

Tira endavant la platja de gossos de Calella tal com s’havia plantejat. Quant als serveis i també la ubicació, al sector sud de la Platja Gran. Els partits polítics municipal descarten obrir ara un procés obert a la ciutadania per l’emplaçament per aquest espai de lleure perquè, tal i com es recull en el comunicat fet públic aquest migdia, “és la [ubicació] més respectuosa amb l’entorn i amb més garanties de seguretat”, i la que “respon a la voluntat de tots els representants polítics de l’Ajuntament de Calella”. Segons s’ha informat, l’escrit s’ha redactat després que la Junta de Portaveus reunida aquest dimarts 19 de juliol ratifiqués la ubicació, desestimant la petició d’un grup de veïns que reclamaven portar-ho a consulta popular.

SIGNATURES POLÍTICS 20220721

Fragment del comunicat signat per tots els partits polítics municipals

En el manifest veïnal que s’ha fet córrer les últimes setmanes, aquest moviment contrari a la ubicació exposa que des d’un principi s’havia informat per part del Govern Municipal que es convocarien dues consultes –una per votar sí o no a la platja de gossos i una segona, per la ubicació– però que les regles de joc es van canviar a mig procés. Des de l’oposició sempre s’havia reclamat que la decisió sobre l’emplaçament es prengués sota criteris tècnics.

El passat 26 de maig, i també en el decurs d’una Junta de Portaveus, es va decidir de forma consensuada entre tots els partits polítics ubicar-la a l’alçada del tram entre Sant Isidre i Escoles Pies. Hi havia tres alternatives sobre la taula, tal com va avançar Ràdio Calella TV: a la zona del cementiri, davant del Camp de Futbol de Mar i al sector sud de la Platja Gran.

El compromís del Govern municipal és que entri en funcionament aquest estiu, apuntant finals de juliol, però sense donar-ne una data exacta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *