Vandalitzen la Font dels Lleons que s’acabava de restaurar

Amics del Parc Dalmau demana que hi hagi presència policial durant els esdeveniments que concentren moltes persones per garantir la conservació de l’espai. A tot això, l’entitat de voluntariat mediambiental celebra que els partits polítics finalment s’hagin posat d’acord a elaborar un Pla d’usos del Parc Dalmau i demana compromís per fer-lo complir. “Sinó, quedarà en paper mullat”, ha advertit Francesc Clarà en declaracions a RCT.

Un any després d’haver-se’n restaurat els elements ornamentals, la Font dels Lleons que hi ha dins el recinte del Parc Dalmau ha estat objecte d’un atac vandàlic, tal com han denunciat des de l’associació de voluntariat mediambiental que s’encarrega del seu manteniment i en fa custòdia. Francesc Clarà, d’Amics del Parc Dalmau, ha detallat els desperfectes dels quals van tenir coneixement ahir al vespre quan un dels seus col·laboradors hi feia la ronda. Afirma que les pintades que hi ha als pilars laterals, al terra i als murs es van fer durant la tarda, i n’identifica de dues tipologies diferents.

D’una banda hi ha les pintades que semblen les proves dels esprais i, després, a les parets hi ha les guixades que podem trobar en d’altres punts del Parc Dalmau, que són de color blau i negre.

La Font dels Lleons, una estructura dissenyada per l’arquitecte noucentista Jeroni Martorell, constituint un dels principals elements de valor patrimonial i històric que hi ha al recinte. Tot i que es tracta d’un fet molt recent, des d’Amics del Parc Dalmau ja pensen de quina manera es podria restituir l’estètica del brollador i fer-ho amb les màximes garanties. Clarà apunta que potser caldrà recórrer als restauradors que hi van estar treballant l’any passat.

En l’entrevista a LA CIUTAT, el president d’Amics del Parc Dalmau ha reconegut tenir sentiments contradictoris davant la voluntat de dinamitzar l’espai portant-hi esdeveniments culturals i festius, més enllà de l’Aplec Pairal de Catalunya, que és un fixe de fa molts anys. En són partidaris però consideren que hauria d’anar acompanyat d’un dispositiu policial – o de seguretat – que en garanteixi la preservació.

Clarà confia que quedi explicitat en el Pla d’usos que el plenari s’ha compromès a redactar – a instàncies d’Estimem Calella–, i espera que es faci complir.

És una normativa que s’haurà de fer complir perquè no quedi en paper mullat (…) Us poso un exemple, al Pati de l’Ós, que és el punt neuràlgic del Parc Dalmau, els gossos han d’anar lligats però vagis a l’hora que vagis, campen com volen.

Francesc Clarà ha parlat aquest matí al programa LA CIUTAT de Ràdio Calella TV, en una entrevista que podeu recuperar a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *