Una desena de subvencions per a plaques solars a Calella

Imatge: Electrosol Calella

L’Ajuntament de Calella ha atorgat 13 subvencions a veïns per haver instal·lat plaques fotovoltaiques a casa seva aquest el 2022. S’havia destinat una subvenció de 65 mil euros, dels quals se n’han atorgat 12.000, amb ajudes que són d’un màxim de 1.275 € per haver instal·lat plaques solars a l’habitatge.

Calella té en peu diferents bonificacions per potenciar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges. Una bonificació de l’IBI al 2,5% i un ajut econòmic per finançar part del cost de la instal·lació de les plaques solars. Aquest 2023 l’Ajuntament ha atorgat 13 ajuts a diferents veïns que van apostar per l’autoconsum fotovoltaic el 2022. Hi havia una partida pressupostària de 65.000 € i, finalment, se n’han destinat 12.144,8.

El mercat de les plaques solars ha deixat de créixer

Jaime Mesa, d’Electrosol Calella, ha notat una devallada de serveis relacionats amb la instal·lació de plaques solars. El volum de feina fa temps que no va en augment: les famílies que volien ja han apostat per les plaques solars i les comunitats de veïns són una assignatura pendent perquè costa arribar a l’acord i que se n’instal·lin.

Els motius que porten als ciutadans a apostar per aquest tipus d’energia verda, segons Mesa, tenen molt a veure amb la consciència mediambiental. Tot i així, el motiu principal és l’estalvi econòmic, però sobretot el que té relació amb la factura de final de mes. De les ajudes se n’han desencantat per lentitud i burocràcia “són ajudes molt petites i arriben molt tard”:

Una instal·lació fotovoltaica a casa pot costar entre 3.500 i 5.000 €, té una vida útil de 25 anys i es pot amortitzar en sis. Catalunya ha fet rècord històric d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum aquest 2023, 102.000 instal·lacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *