Veïns descontents amb el projecte de remodelació de la plaça Catalunya

plaça_catalunya_obres_participatius_font_gossos

L’obra no està finalitzada encara, però l’actuació endagada a mitjans de març per l’Ajuntament de Calella a instàncies de la ciutadania no convenç gens als veïns de la plaça Catalunya. L’associació que els representa va ser justament l’impulsora del projecte presentat a la convocatòria del 2016 del Pressupost Participatiu, dotat amb 90.000 euros. Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya troben a faltar que s’hagi reforçat l’enllumenat del sector, tal i com demanaven; i continuen reclamant més mobiliari urbà.

La presidenta de l’associació, Concepció Gelmà, n’ha detallat les mancances en declaracions a Ràdio Calella TV. “Falten bancs i les llums que vam demanar no s’han posat, han tret la reixa que rodejava el sortidor i tothom entra dins; i tampoc la sorra no està ben premsada i hi ha pedres. No s’han fet bé les coses com s’havien de fer, i la plaça no ha quedat harmoniosa”, ha lamentat.

Desconcert pel resultat d’una actuació que l’associació i els veïns anhelaven de fa temps, que esperaven fos un revulsiu per revitalitzar l’entorn de la plaça i fins i tot convertir-la en un altre centre d’activitat de Calella.

Amb tot, el consistori va concretar que el projecte serviria estríctament per “renovar el parterre central i el mobilitiar urbà”. I si bé el pressupost previst inicialment era de 90.000 euros, Gelmà explica que el regidor responsable dels processos de participació li va informar que s’hi han invertit finalment 55.000 euros.

“Em vaig comunicant amb ell i li vaig dient el que penso que falta, com els bancs, que em va dir que no se’n posarien més com tampoc llums. Hi havia uns diners per gastar, 90.000 euros, i no hi han arribat. Em va dir que se n’havien gastat uns 55.000 euros”, ha dit la responsable veïnal.

La presidenta de Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya ha insistit a denunciar l’incivisme que pateix la zona, especialment dels propietaris d’animals de companyia. Justament per atacar la problemàtica dels orins i els excrements de gossos, s’ha tractat el parterre de la plaça amb un producte per minimitzar les olors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat