Via lliure al projecte de remodelació de La Muntanyeta

Calella en Comú ha avançat a Ràdio Calella TV el seu vot favorable a la proposta que el govern municipal presentarà en el ple d’octubre. Es planteja una inversió d’1,3 milions d’euros per a la remodelació de la Zona Esportiva de La Muntanyeta, que inclou la substitució de la gespa natural del camp de futbol per gespa artificial. Des de l’oposició, CUP i Ciutadans coincideixen en què es tracta d’una actuació necessària per a la ciutat però expressen els seus dubtes sobre l’elevada inversió.

El regidor de l’àrea d’Esports, Marc Buch, informava ahir en declaracions a Ràdio Calella TV que el govern portarà a ple la proposta per destinar el romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Calella al projecte, complementant la inversió ja prevista dins del pressupost municipal.

Des de Calella en Comú, el portaveu Sebastián Tejada ha avançat que donaran suport a la iniciativa, la qual cosa en garanteix l’aprovació. Són declaracions a Ràdio Calella TV.

Estem d’acord en fer servir el romanent de tresoreria per aquestes inversions que considerem d’alta productivitat social i econòmica. Ara bé, nosaltres serem molt curosos en algunes coses. Per exemple, les instal·lacions s’han de fer en criteris de sostenibilitat. S’ha de tenir sempre la possibilitat de generar energia fotovoltaica, i s’ha de tenir molt present la reutilització de les aigües que es facin servir en les instal·lacions.

Tejada ha explicat que Calella en Comú defensa que s’ofereixin els equipaments esportius a determinades propostes d’activitats turístiques per aconseguir finançament que permeti reduir el cost i el termini d’execució del Pla d’equipaments Esportius.

A diferència dels comuns, que avancen el seu suport a la proposta de l’executiu, la CUP s’hi mostra reticent per l’elevada inversió prevista. Consideren que la remodelació de La Muntanyeta és necessària però no veuen oportú destinar-hi també el romanent de tresoreria. La portaveu cupaire, Núria Freixas, ha explicat les implicacions que tindria.

És necessari, és necessari, perquè el camp de futbol requereix uns canvis i la Muntanyeta també. Per tant aquesta doble direcció sí que és correcte, el que passa és que és una inversió d’1.300.000 euros, necessita una part dels diners que anaven a la remodelació dels vestidors de camp de mar, que eren uns 200.000 euros, després necessita uns 600.000 que és tot el corresponent al Pla d’Equipaments Esportius d’aquest any, tot el pressupost anirà cap aquí, més el romanent de l’any passat, el que portàvem acumulat.

A hores d’ara, la CUP encara no té decidit el seu vot a l’espera de parlar amb tots els agents implicats, com el Club de Futbol Calella o el Club d’Atletisme i siguin coneixedors de la seva opinió.

També Ciutadans veu amb bons ulls la remodelació que es planteja, per la necessitat de millora de la instal·lació esportiva, tot i posar l’accent en què implica fer una important inversió. En aquest sentit, i a l’espera d’acabar de recopilar més informació, el portaveu Guillermo Gomis ha evitat avançar quin serà el seu posicionament al Ple.

Entenem que és una inversió pel municipi important, i per tant en principi no ho veiem malament. Però hem de revisar uns punts dels pressupostos que ens han presentat, que entenem que són molt elevats però amb una explicació i assessorament per part del govern, no ho veuríem malament.

Aquestes són les reaccions que s’han pogut recollir fins al moment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.