La CUP presenta quinze propostes pels pressupostos de Calella del 2023

Entrevista Albert Comas

La CUP presentarà quinze propostes al pròxim ple municipal, en relació amb els pressupostos del 2023 de Calella. Albert Comas, alcaldable del partit per les eleccions del maig, afirma que són propostes adreçades a la gent que més ho necessita i que no impliquen un gran cost econòmic i que són cabdals per millorar la ciutat.

L’Ajuntament de Calella comença l’any 2023 amb els deures d’aprovar els pressupostos d’aquest mateix any. Amb relació a aquest fet, la CUP, ha publicat als seus perfils oficials les seves propostes, pel que fa a les inversions, que segons Albert Comas, és l’únic àmbit on poden incidir.

El cap de llista del partit cupaire confirma que presentaran les seves propostes al pròxim ple municipal i que, per ells són imprescindibles per tal de poder aprovar els pressupostos, tot i que reconeix que ho veu difícil.

Des del partit demanen més cobertura a les persones més vulnerables, de fet, consideren aquestes propostes cabdals per poder tirar endavant els pressupostos. Comas, explica en què consisteixen aquestes propostes.

Per les persones que pateixen vulnerabilitat, com podien ser persones que viuen al carrer, o que tenen molts problemes, seria que hi hagués uns equipaments municipals per a la higiene personal. Que poguessin obrir durant unes hores les piscines del pavelló o de la piscina municipal, perquè aquestes persones es puguin dutxar o puguin anar al lavabo.

En aquest àmbit, per a la CUP, també hauria d’existir un menjador social, amb càtering, com el que existeix a Poblenou. Des del partit consideren que aquestes propostes “no tenen cap classe de cost” i que només requereix “voluntat política”.

El manteniment dels edificis públics també està en el focus del partit encapçalat per Albert Comas. Segons declara, l’Escola de la Minerva fa anys que necessita una reforma i, per això, l’han volgut incloure en les seves propostes.

Una proposta que considerem molt important és que hi hagi un manteniment i reformes a l’escola minerva. Ens vam reunir amb agents de l’escola i ens van comunicar que fa anys que demanen que hi hagi reformes i un manteniment adequat i no s’ha portat a terme. Per tant, demanem si us plau, d’una vegada per totes que hi hagi reformes als patis, a la cuina, als lavabos i a les zones exterior i adjacents amb el pavelló.

La resta de projectes del partit cupaire va adreçada a la imatge de Calella, com invertir-hi més en els enjardinats de la ciutat, on consideren que hi ha una mancança. A més, aposten per la municipalització de l’empresa de neteja.

Per la CUP les seves propostes es poden aconseguir fàcilment i no requereixen un gran cost econòmic.

No tenen un gran volum econòmic, són més de voluntat política que no pas d’un gran cost. Per tant, hem fet aquestes quinze propostes d’un cost molt baix i que creiem que són perfectament assumibles pel govern i perquè tenim ganes d’incidir i creiem que són importants i cabdals per Calella.

Des del partit consideren que al pressupost presentat per l’equip de govern hi ha dues partides, que suposen el 42% del total, com són comprar la planta -2 de l’Aldi per la museïtzació del Mujal i la dels contenidors en superfície i soterrats, es podrien haver estalviat si s’hagués fet una bona gestió i planificació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *