Viatjar en cotxe o bus, illes Balears i Canàries, i Grècia i Turquia, entre les preferències dels calellencs aquest estiu

cotxe ple de maletes2

La pandèmia de la Covid ha trastocat el pla de vacances de moltes famílies. La delicada situació econòmica per la que estan passant molts calellencs que depenen de la industria turística, sumat a la incertesa i la por al contagi del virus, han alterat les habituals sortides de l’estiu.

S’han canviat les llargues distàncies a llocs paradisíacs per sortides més curtes i dins el país. La Costa Daurada i el litoral valencià i andalús, estan sent les preferides pels calellencs que aquest estiu sí han decidit fer una escapada, malgrat les incerteses. Així ho ha confirmat el director de Viatges Tauro, Joan Hernández.

El que fa més mal als viatges i les vacances són les incerteses. Si no tens cap seguretat de que el viatge el podràs fer en 2 o 3 mesos, això ha generat que molta gent no hagi decidit a on anar. Ens hem trobat que la gent està viatjant dins la península, des de la Costa Daurada, costa de València i Andalusia; llocs on pots anar i tornar amb el teu cotxe. Alguna cosa a les illes però menys del que pensàvem. Turquia i Grècia serien les destinacions exteriors per les que hem tingut alguna demanda.

Un canvi d’hàbits que ha fet adaptar algunes empreses del sector de viatges al moment actual. És el cas de Viatges Blaumarí que ha deixat de ser una agencia generalista per apostar per la venda de viatges dissenyats per ells mateixos sota la marca de El Club del Viatger. De moment han canviat les llargues distàncies a altres continents per viatges a ciutats d’Europa, no massa allunyades del nostre país, i per circuits per Espanya i Catalunya. Toni Corral és el gerent de El Club del Viatger.

Nosaltres com a Club del Viatger hem fet sortides per Catalunya. Hem anat a la Cerdanya, Delta de l’Ebre, el Priorat; abans fèiem més llargues distàncies però aquests viatges ens han funcionat bé perquè la gent té confiança per moure’s per casa nostra. També hem fet alguna sortida per Espanya; província de Terol, Huelva, i sí, la gent surt sí sí, tot el que és el nostre país i Espanya, bé, perquè la gent té la confiança de que si passa alguna cosa, en un moment tornes a casa. Tot el que surt d’aquí ja comença a espantar una miqueta més.

Constata que les ganes de viatjar del calellencs hi són malgrat que, per la nostra condició de destinació turística, hi ha molta gent vinculada al sector que ho està passant molt malament econòmicament.

La gent de Calella i Catalunya té moltes ganes de viatjar. Qui durant tots aquests mesos de Covid ha tingut feina i ha anat cobrant diners, ara a banda de ganes té alguns diners per poder gastar; la gent en té moltes ganes. El què passa és que a Calella hem patit molt perquè som una població que ens guanyem molt la vida amb el turisme i no cal dir que portem un temps que no ho estem passat bé. Ara aquest mes d’agost sí; sembla que veiem gent pels carrers i els hotels estan força plens però res, d’això fa dues setmanes. La gent de Calella està patint molt econòmicament. Hi ha gent que fa un parell d’anys podia i ara ha de mirar molt els diners.

Les illes Balears i Canàries també són destins predilectes dels calellencs

Les illes Balears i Canàries també són al rànquing de les destinacions triades pels calellencs. És el que expliquen des de l’agència de viatges Adunna, tot i admetre que costa animar a la gent a fer la maleta per les fortes restriccions que hi ha. Mònica Anguita n’és la gerent.

La gent té ganes de viatjar el què passa és que degut a les restriccions que hi ha ara costa animar a la gent a sortir de Calella i agafar un mitjà de transport. Aquest any on s’han mogut més les peticions és a Canàries i Balears.

Habitualment el gruix més important de calellencs que marxen de viatge ho fa a mitjans d’octubre principis de novembre, que és quan la majoria d’establiments dedicats al turisme acaben la temporada. Caldrà veure si la incertesa econòmica i social derivada de la Covid altera aquesta tendència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *