Víctor Amela presenta “La filla del capità Groc” a Calella

Víctor Amela acompanyat per Mar Arenaza divendres a la biblioteca Can Salvador de la Plaça

El conegut periodista i crític de televisió Víctor Amela ha presentat a Calella la seva primera novel·la en català. Amela ha aconseguit amb aquesta novel·la, editada per Grup 62, el 36è Premi Ramon Llull.

Es tracta de «La filla del capità Groc», una novel·la que ell mateix qualifica de romàntica i que explica les peripècies de Tomàs Penarrocha. Un personatge considerat un guerriller per a uns i un bandoler per a altres i que va lluitar contra l’exèrcit del govern de Madrid durant les Guerres Carlines. La història està ambientada a la comarca dels Ports de Morella i el Maestrat, al nord de Castelló. Un personatge real que va viure a Forcall i que va cridar molt l’atenció d’Amela: “Les peripècies i aventures que em van arribar i que explicaven la gent de Forcall, el poble on passa, vaig descobrir que eren veritat. I em vaig animar a reconstruir la història d’aquest personatge descobrint la relació íntima que tenia amb la seva filla gran, la Manuela, que tenia 13 anys i que surt a la portada. I com aquesta complicitat era tan forta, a mi em provoca tendresa aquesta relació amorosa entre pare i filla”.

Altres personatges importants de la novel·la són l’esposa de Tomàs Penarrocha o la seva amant que vivia en un mas.

Víctor Amela ha aconseguit amb aquesta novel·la el 36è Premi Ramon Llull:El jurat del Premi Ramon Llull és molt distingit. Està presidit per en Pere Gimferrer, un poeta a qui admiro moltíssim. Jo estic molt agraït pel que suposo d’empenta per a una història que jo vull que arribi a molta gent. Que no només la coneguin a Morella o Forcall, sinó a tot Espanya. Ara es traduirà al castellà i en un any també al francès. I tot això, gràcies al Premi Ramon Llull”.

El Ramon Llull és el guardó literari més ben dotat en les lletres catalanes, amb 60.000 euros. Amela s’ha mostrat molt content d’haver vingut per primera vegada a Calella a presentar un dels seus llibres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *