Victòria Alsina posa de manifest la importància d’obrir Catalunya a l’exterior

Victòria Alsina, exconsellera d’exteriors i Govern obert de Junts Per Catalunya, va participar ahir al cicle de diàlegs que l’agrupació local de Junts per Catalunya organitza. Sota el nom «Catalunya: el món ens mira?» l’exconsellera va voler posar de manifest la importància que Catalunya s’obri al món.

Junts Per Catalunya aposta per l’externalització de Catalunya al món. L’exconsellera d’exteriors, va confirmar la importància de relacionar-se amb l’exterior, un fet del qual diu sempre ha estat cabdal per la política autonòmica.

Les empreses, institucions i entitats de Catalunya sempre han mirat i miren el que passa a fora i han volgut relacionar-s’hi. Això és una cosa que ha estat transversal per la política catalana, per descomptat des de la Generalitat, però també en l’àmbit local.

Precisament, Victòria Alsina, ha volgut destacar l’Adifolk, que cada any comença a Calella. Per l’exconsellera, aquests tipus de projectes són una gran oportunitat per als municipis de projectar-se a l’exterior, dels quals no només es beneficien els Ajuntaments en qüestió, sinó que també ho fan les persones amb negocis.

Calella té activitats que la connecten amb el món, que són importants, des de l’Adifolk que comença cada any a Calella. És important que els municipis tinguin activitat internacional per projectar-se al món, a escala de turisme, de portar fires, de participar en xarxes de municipis internacionals i tot això beneficia no només a l’Ajuntament, sinó sobretot a les persones que tenen un comerç, una empresa o les que volen atraure inversió, tot això és important parlar-ne en un moment on es parla dels projectes municipals que molts cops poden quedar condicionats per diners o alternatives que venen de fora.

Des del seu partit, recorda, van impulsar una sèrie d’ajuts econòmics, precisament, per poder dur a terme aquestes activitats internacionals, que tenen una funció de doble sentit, tant per atraure activitats de fora com per fer-les fora.

Quan nosaltres estàvem al govern vam crear unes ajudes per les internacionalitzacions dels municipis que poden demanar. Avui dia es mantenen, perquè és una iniciativa creada l’any passat i amb visió de quedar-se de cara al futur, que fa que els municipis puguin demanar diners o bé per fer activitats fora o per atraure activitats de fora cap al municipi, aquesta és una via més per poder cofinançar aquests projectes que poden revertir en benefici de tothom.

Per poder demanar aquests ajuts anuals, s’ha de presentar el projecte a la Generalitat, explicant per què s’inclou dins una de les dues categories, fer activitats fora o bé que activitats de fora arribin al municipi. A partir d’aquí, si s’aprova, la Generalitat cobreix una part de finançament, i la resta, des del pressupost municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *