[Vídeo] Ets jove? Estàs sol a casa? Prepara’t un menú saludable

«Cuina sense pares» per a joves d’entre 14 i 18 anys és el taller que va tenir lloc ahir en el marc del Vincula’t, la Setmana de la Salut de Calella. Set nens i nenes han preparat, amb l’ajuda de la dietista, tres plats: un primer, un segon i un postre, ho volem compartit amb tots els nens i nenes de la ciutat

TALLER CUINA00000000Una classe de cuina que va anar a càrrec de la tallerista i dietista d’Itinerart Núria Molet, qui va explicar que l’alimentació dels joves sovint es basa en els aliments menys saludables. Per això incideixen en la importància de la piràmide alimentària en els seus tallers.

Bàsicament és dieta mediterrània basada en piràmide alimentària, principalment una dieta basada en aliments que són farinacis, que són energètics, però que també hi hagi presència de fruites, de verdures, d’olis, a nivell de greixos saludables, i de proteics, tot en la seva correcta mesura igual que els làctics. Què ens trobem? Que moltes vegades, quan et pares a demanar què és el que mengen, ells fan una dieta basada en productes envasats. Llavors expliquem la piràmide i quan arribem a dalt de tot, als aliments no tan saludables, aquests aliments superflus, ells et comencen a dir que són els que fan pràcticament a cada àpat. Llavors és aquí on hem d’incidir.

Set nens i nenes han preparat, amb l’ajuda de la dietista, tres plats: un primer, un segon i un postre.

Podeu veure més receptes a http://www.cuinasensepares.cat

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a la tallerista i dietista d’Itinerart Núria Molet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.