Arriba la Festa Major de la Minerva 2023 amb propostes inclusives com els horaris silenciosos


La Festa Major de la Minerva és a tocar. Arrencarà dijous 21 de setembre amb el tradicional pregó que enguany anirà a càrrec de la cantant calellenca Aina Da Silva. Els responsables del govern municipal han escollit el Passeig Manuel Puigvert per fer la presentació aquest dijous de les novetats de la Festa Major de la Minerva. Entre aquestes, l’aposta per tal que sigui una festa per a tothom. Serà, segons el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Grima, “una fira inclusiva”.

El lema per a la Festa Major d’aquest 2023 és Viu la nostra Festa Major de la Minerva. Ahir, des del Passeig Manuel Puigvert, es va fer la descoberta del cartell que és obra del dissenyador calellenc Sergi Cugat. Es tracta d’un cartell ple de colors amb una reinterpretació de la Minerva, “els cabells de la qual vesteixen de color tota la imatge”, segons explicava el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Grima. Precisament, Grima explicava que enguany serà una festa inclusiva i amb continguts per a tots els públics. En aquest sentit, destacava que es disposarà d’horaris silenciosos a la fira d’atraccions, així com un espai elevat a la zona de barraques per a persones amb mobilitat reduïda. Una fira d’atraccions que estrena ubicació al Passeig de les Roques i que tindrà el dimecres 20 de setembre l’oferta de 2×1, un dia “dedicat als nens i nenes de Calella”.

La pregonera d’aquest any és la cantant calellenca Aina Da Silva, que ahir es mostrava il·lusionada amb la proposta que ha rebut del govern. A més, Da Silva serà una de les actuants a les nits de barraques de la Festa Major, en les quals també hi actuaran Doctor Prats, La Fúmiga i Ebri Knight.

Per la seva banda, l’ alcalde, Marc Buch, destacava el paper i l’ “esforç” de les entitats per tal que la festa major sigui per a tothom.

Per la Festa Major de la Minerva 2023 també passaran Les que Faltaband, un grup de versions format íntegrament per dones que combinen música, teatre i dansa alhora que reivindiquen la presència femenina als escenaris. A més, Miquel del Roig actuarà diumenge dins del recinte de la Fira de Calella i l’Alt Maresme i, per això, l’entrada a la Fira serà gratuïta a partir de les 19 h.

Com a activitat prèvia a la Festa Major, el dia 17 hi haurà la Marxa de la Minerva. Una Festa Major que també tindrà, com sempre, les actuacions dels gegants, els castellers, l’ofici des de la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau i les sardanes, entre altres.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *