Calella en Comú Podem es compromet a crear la comunitat energètica local en sis mesos


Sebastián Tejada planteja la implicació del sector públic, empreses i particulars amb la creació d’una comunitat local productora i consumidora d’energia verda per mitjà de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. “El sentit comú ens diu que hem de lluitar contra el canvi climàtic”, ha dit l’alcaldable de Calella en Comú Podem acompanyat de Josep Maria Juhé, amb qui ha avançat altres propostes electorals en matèria de medi ambient: la creació de la figura del guarda del Parc Dalmau, la integració del turó de Capaspre a l’àmbit de protecció del Parc del Montengre i el Corredor o la retirada de cotxes de la façana marítima. El partit aposta per descentralitzar la gestió municipal i obrir oficines als Codina o a la Plaça Bartomeu Barceló. A la Plaça Catalunya volen portar-hi la Casa de l’energia, l’aigua i els residus.

La candidatura de Sebastián Tejada a l’alcaldia de Calella es compromet a posar sentit comú a l’acció del pròxim Govern Municipal, i defensa que això passa per situar com a temes prioritaris l’emergència social i la climàtica. En un acte de campanya, aquest cap de setmana, Calella en Comú Podem ha dit que crearan una empresa d’energia verda, de control públic, que gestioni la producció que s’aconsegueixi amb les fotovoltaiques que s’instal·lin a les cobertes d’edificis tan públics com privats.

La idea és que Calella sigui energèticament tan autònoma com sigui possible, que sigui energia neta, que comerços i hotels generin energia que els permeti millorar els seus comptes.

El partit ha organitzat una caminada per l’entorn natural, guiada per Josep Maria Juhé, que els ha donat peu a presentar les propostes en matèria de medi ambient. Una, consolidar el Parc Dalmau com a espai d’ús habitual amb nous serveis però garantint-ne la preservació gràcies a la nova figura del guarda.

Juhé:

És un tema prioritari. A partir de l’acció dels voluntaris, el Parc Dalmau ha agafat molta voltada, avui és un espai hiperfreqüentat, i això requereix d’una ordenació i persones que garanteixin que es compleixen les normes de civisme.

Tejada:

Pensem que una guingueta a la zona del pavelló podria donar servei a tota la ciutadania.

També advoquen per integrar el turó de Capaspre i el Far a l’àmbit del Parc Natural del Montnegre i el Corredor – una vella reivindicació, recorda Juhé – i alhora treure els cotxes de la façana marítima reforçant, axò sí, les alternatives d’aparcament.

Estem obligats a treure’s perquè la platja està dins el domini marítim-terrestre, la protecció de les platges cada vegada serà més intensa i ens hi hem d’anticipar (…) A la platja hi ha uns 300 cotxes, no és una quantitat desmesurada, podem disposar d’aparcaments perifèrics, tot i que se n’ha de millorar la gestió i cal que estiguin vigilats.

Calella en Comú Podem ha anunciat que descentralitzarà la gestió municipal obrint oficines, per exemple, als Codina o a la Plaça Bartomeu Barceló. A la Plaça Catalunya hi instal·laran la casa de l’energia, l’aigua i els residus.

No només instal·laríem les empreses gestores perquè la gent pugui anar a fer-hi els tràmits sinó que serien un centre de difusió i de millora de la gestió dels serveis municipals.

L’alcaldable Sebastián Tejada subratlla el compromís de lluita contra el canvi climàtic i l’emergència social per tal que la ciutat guanyi en qualitat de vida.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *