Calella i Pineda activen nous dispositius policials conjunts per reforçar la seguretat


Marc Buch i Xavier Amor han comparegut en roda de premsa per anunciar els acords en matèria de seguretat a què han arribat els ajuntaments de Calella i Pineda de Mar, després d’una reunió amb tots els cossos policials que actuen al territori. Els alcaldes, que han afirmat que la seguretat és la prioritat dels seus respectius Governs, han aprofitat la presència de la Generalitat a la trobada per reclamar més reforços dels Mossos d’Esquadra durant l’estiu.

Calella i Pineda de Mar treballaran de la mà per la seguretat i per la tranquil·litat de la ciutadania de les dues poblacions. Aquest és l’àmbit d’actuació prioritari fixat en el nou marc de col·laboració que els dos alcaldes han presentat avui després d’haver-se reunit amb tots els cossos policials que actuen a territori.

Marc Buch, alcalde de Calella:


La tranquil·litat i la seguretat de la gent és un objectiu compartit. Avui hem decidit sumar esforços per coordinar-nos.

Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar:

Encetem una nota etapa de seguretat entre els dos municipis. Coincidim en la diagnosi de les problemàtiques que afecten els dos municipis i que estem determinats a superar.

I d’aquesta anàlisi se’n desprenen diversos acords i una petició conjunta: la de més efectius de Mossos d’Esquadra que han exposat que tornen a ser molt necessaris amb la recuperació de l’activitat turística, tal com ha indicat Buch.

A Calella i Pineda de Mar estem pràcticament duplicant la població durant l’estiu. La Generalitat ha agafat el compromís d’estudiar quin és el reforç que estan fent i analitzar quina és la capacitat que tenen per augmentar els efectius policials de cara a futures temporades.

Els dos alcaldes han acordat que les seves respectives policies tirin endavant dispositius conjunts d’urbanitzacions –especialment a Can Carreras–, d’estiu a les zones de platja i hoteleres, que segueixin amb les de trànsit en què ja col·laboren, i que n’impulsin de nou de prevenció de les agressions sexuals en el marc d’esdeveniments festius i culturals amb l’objectiu, segons han coincidit Buch i Amor, que no es produeixi cap cas. Lalcalde de Pineda de Mar ha concretat una mesura que es posarà en marxa aquestes pròximes setmanes:

Hem decidit que il·luminarem els espais de platja on tenen lloc aquests esdeveniments. Per exemple, durant l’ARTS d’Estiu i juntament amb l’organització mirarem de col·locar focus cap a la sorra per fer més segura tota aquella zona. I al marge d’això, dissenyar itineraris segurs per on pugui anar el jovent sabent que estan més controlats.

Amb aquest acord supramunicipal en matèria de seguretat, l’objectiu no només és rebaixar les dades unes dades delinqüencials que a Calella i Pineda de Mar es mouen dins paràmetres mitjans, sinó que així també ho percebi la ciutadania, per a qui es dissenyaran accions comunicatives amb consells i recomanacions.

Els alcaldes Buch i Amor s’han emplaçat a finals d’any per tornar-se a reunir i valorar com ha funcionat aquesta primera fase d’actuació coordinada.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *