La recuperació de l’oci nocturn fa reviure les queixes veïnals per sorolls


Les entrades i sortides als locals d’oci nocturn –i les acumulacions de clients als accessos– porten de corcoll al veïnat que es queixa de les dificultats per conciliar el son i descansar. És una problemàtica que es torna a produir després de dos anys de pandèmia i que “ocupa i preocupa” al Govern Municipal, tal com ha assegurat el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres. Ell mateix ha donat les dades del nombre d’intervencions i denúncies que ha tramitat la Policia Local en el que portem de temporada. Ha explicat que sempre es demana la col·laboració del personal dels establiments per evitar les molèsties, tot i reconèixer que no tenen responsabilitat directa sobre el que passa a la via pública.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia de Seguretat ha detallat que la Policia Local està actuant per evitar les molèsties als veïns i veïnes de les zones on es concentren els pocs locals d’oci nocturn que queden a Calella, que són Riera Capaspre i Jovara.

Aquesta temporada ja hem tramitat 21 denúncies a establiments per temes de menors, música alta i sorolls. A més, 24 denúncies a particulars: és a dir, gent que fa aldarulls a la via pública i no fan cas a les indicacions de la Policia Local. La feina s’està fent, però és ingent.

Josep Torres ha explicat que la Policia Local fa patrullatges, també puntualment de forma estàtica, en aquests punts. Però que també s’han pres altres mesures com la retirada de bancs per prevenir les concentracions sorolloses als entorns dels locals i perquè tampoc s’hi consumeixi alcohol, cosa que està expressament prohibida.

Algun veïns de la zona tenen problemes per dormir perquè la gent s’hi asseia i feien servir la via pública com si fos l’establiment, doncs el Govern vam decidir treure els bancs. Almenys, que hi s’hi puguin estar còmodament asseguts i cridant de nit i matinada.

Tot i entendre que el que passa a la via pública no és responsabilitat directa dels propietaris dels locals, sí se’ls demana la seva col·laboració per garantir la tranquil·litat i, segons Torres, en la majoria dels casos la reben.

Quan estan a la via pública no és responsabilitat de l’establiment, però intentem conscienciar-los per anar tots a una (…) Normalment, de manera general sí col·laboren. Però a vegades es desborden, tant per ells com per nosaltres, perquè la gent no els fa cas. Llavors és quan ha d’actuar la Policia Local.

Entenent el seu malestar, el tinent d’Alcaldia de Seguretat ha demanat als calellencs i calellenques que s’adrecin sempre a la Policia Local quan hi hagin aldarulls. Només aquest mes de juny ha rebut 300 requeriments per intervenir, bàsicament per queixes de sorolls.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *