[Vídeo] Calella viu el pas de les Marxes per la Llibertat en un ambient festiu i reivindicatiu

Marxes per la llibertat ha passat avui per Calella. Un centenar de calellencs i calellenques els esperava a la plaça de les Roses per unir-s’hi. Amb un clar objectiu, demostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem d’una manera pacífica i cívica, els manifestants ja porten més de 50 quilòmetres recorreguts dels 100 que faran al llarg dels tres dies. Avui la columna de Girona recorre tot el Maresme tallant la N-2. Aquest matí s’han llevat a Malgrat de Mar, dinaran a Arenys de Mar i faran nit a Premià de Mar.

Era quart d’onze del matí la columna de Girona, de marxes per la llibertat, arribava a Calella. Un centenar de calellencs i calellenques els esperaven per unir-se amb provisions d’aigua, fruita i entrepans. L’objectiu: arribar aquest migdia Arenys de Mar, fer nit a Premià de Mar i demà arribar a Barcelona.

La marxa amb un clar ambient festiu i reivindicatiu, ha aplegat milers de persones al seu pas per Calella, que han recorregut tota la N-2 procedents de Malgrat de Mar, on han passat la nit gran part dels manifestants. Allà ahir al vespre s’hi van servir 1.500 sopars i el pavelló municipal Germans Maragall, on havien de passar la nit, va quedar completament desbordat. Alguns dels manifestants ens explicaven que han hagut d’habilitar altres punts.

Hi han hagut com dos espais, jo he dormit en el pavelló, i uns altres en altres punts que han habilitat. Ens han portat sopar, un gran càtering. Estava tot molt ben muntat.

Molts dels participants, van començar la marxa des de Girona, d’altres però han optat per unir-se avui en alguna de les poblacions per on feia camí la marxa. Ben equipats amb roba d’esport, calçat còmode i bastons de trekking, caminaven a pas lleuger han creuat Calella mentre cantaven proclames com “llibertat presos polítics“, “independència “o “fora les forces d’ocupació” al seu pas per la caserna de la Guàrdia Civil de Calella. Una marxa molt festiva amb un ambient familiar que ha comptat amb la presència dels grallers i geganters de Calella que han amenitzat i animant la jornada. En arribar al punt d’avituallament, els manifestants han reprès forces amb aigua, fruita, entrepans i begudes isotòniques.
Molts dels manifestants coincidien en el fet que fan la marxa per demostrar que l’independentisme és un moviment pacífic i expressar el seu rebuig a la sentència.
Entre els participants s’hi trobava l’alcaldessa, Montserrat Candini, que s’ha unit a la marxa al seu pas per Calella, i ha celebrat que el poble surti al carrer i se solidaritzi.

Nosaltres ja som una ciutat molt solidària, ho som al llarg de l’any, però avui es evident que té una especial emoció. Per una part per la sortida del poble al carrer amb aquesta marxa. Nosaltres també estem posant la llavor participant en aquesta marxa per fer la denúncia contra aquesta sentència tan infame, i d’altre banda la tristor immensa que ens fa que ens sacsegem col·lectivament per poder donar aquesta resposta.

La marxa ha arribat al migdia Arenys de Mar on els esperaven per dinar, reposar forces i continuar fins a Premià de Mar on faran nit. Després d’un dia de 30 quilòmetres, demà divendres enfilaran l’últim tram de la marxa direcció Barcelona on s’uniran les sis columnes provinents de Tàrrega,Vic, Berga, Castelldefels, Tarragona i Girona.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat