[Vídeo] Calma davant l’alarma que ha provocat el coronavirus

Això és el que opinen els calellencs sobre l’expansió del coronavirus. A Catalunya no se n’ha confirmat cap cas i les autoritats sanitàries han assegurat que el risc de que arribi és baix.

Dijous passat el Comitè d’Emergències de l’Organització Mundial de la Salut va declarar l’emergència internacional per la ràpida expansió del coronavirus de Wuhan (Xina). Declarar l’emergència internacional suposa que totes les xarxes sanitàries de cada país es coordinin per homogeneïtzar els procediments de tractament, quarantena i conscienciació, així com per augmentar les mesures de prevenció.

Divendres es va confirmar el primer cas de coronavirus a Espanya, a la Gomera. Es tracta d’un turista alemany que es va infectar al seu país en un cas atípic de transmissió del virus. Està aïllat i ja no presenta símptomes.

A Catalunya no se n’ha confirmat cap cas i les autoritats sanitàries han assegurat que el risc de que arribi és baix, encara que a Calella ja s’han esgotat les existències de mascaretes que protegeixen la boca i el nas.

Avui, els morts ja són 305 i els afectats confirmats 14.509 a tot el món. A Europa hi ha un total de 23 casos detectats.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat