[Vídeo] Candini afronta el mandat en minoria amb la convicció d’establir una relació de confiança amb l’oposició

L’alcaldessa de Calella ha passat avui pels estudis de Ràdio Calella TV en la primera del cicle d’entrevistes polítiques que es faran un cop iniciat el mandat municipal, en el qual JxCalella i el PSC han revalidat el govern però no tenen la majoria. Això ja es va posar de manifest en l’última sessió plenària quan, per falta de suports -o d’abstenció-, l’executiu va optar per retirar la proposta de remuneracions dels càrrecs electes dins la qual s’incloia la contractació de dos càrrecs de confiança.

Montserrat Candini ha reconegut que l’aritmètica resultant de les eleccions pot comportar que aquesta circumstància es repeteixi al llarg del mandat. Per això, ha emplaçat al conjunt de les forces polítiques a fer un exercici de confiança mútua en base a la voluntat d’acord i de consens que assegura el seu govern ha demostrat, fins i tot, quan no necessitaven el suport de l’oposició.

L’exercici de trobar-nos i dialogar per arribar a acords, m’hi refereixo com l’oportunitat de confiança, l’hem practicat sempre. Prefereixo pensar que el marc mental de les forces polítiques no queda reduïda a una taula de confiança sinó que l’oportunitat de confiança ens obliga a tots, en el dia a dia, i que nosaltres malgrat tenir 10 sobre 17 ja hem demostrat en l’anterior legislatura.

L’alcaldessa s’ha ratificat en què no va ser possible el pacte amb ERC pel compromís pel canvi que van expressar durant la campanya, negant així les manifestacions fetes per dirigents republicans. Candini confia que amb Xavier Ponsdomènech s’arribaran a superar unes relacions que històricament no han estat bones entre els dos partits.

Amb ERC a nivell nacional tinc molt bons amics. A nivell local arrosseguem marcs mentals que els hem de superar. Crec que a Ponsdomènech li ha faltat temps però que té la voluntat, i ho dic sincerament, pel to de l’últim ple. Espero que els partits del pacte d’esquerres tinguin prou personalitat com perquè el compromís del pacte no els faci subordinats d’algú que els pugui dirigir.

En relació a com han quedat distribuïdes les carteres entre els membres del Govern Municipal, Candini ha dit que les competències que assumeix directament no suposen una càrrega excessiva i ha reiterat que la decisió de traspassar l’àrea de Seguretat i la direcció política de la Policia Local al tinent d’Alcaldia Torres no té res a veure amb les crítiques llançades fa setmanes pel sindicat UGT. Ha argumentat que periòdicament és “sa” rellevar els regidors pel desgast que implica la gestió d’àrees com aquesta o la de Serveis Socials.

Sobre la crisi dels MENAs, ha explicat que les actituds estríctament incíviques que alguns d’ells han protagonitzat representen només el 8,37% de les que es registren a Calella per part de joves de la seva mateixa edat. L’alcaldessa ha revelat que, pel moment, l’Ajuntament no ha presentat cap denúncia per difusió de notícies falses.

Fer córrer notícies falses com 6 violacions o 24 robatoris, és delicte d’odi. De moment no (…) Que en tinguem constància, d’aquesta magnitud, no se n’ha fet correr cap altre notícia falsa que pugui comportar un delicte d’odi d’aquestes característiques. Per tant, no ha calgut.

En el repàs de carpetes que es van obrir el passat mandat municipal i que s’han de confirmar en l’actual, el projecte de l’Aldi continua el procés de tramitació i, pel moment, els departaments de la Generalitat de Catalunya li han donat el vist-i-plau que era indispensable. L’alcaldessa no contempla que l’oposició es posi d’acord per bloquejar-lo.

Per part d’Urbanisme i Comerç tenim els informes favorables i no trigarem gaire, un cop passat el període d’exposició pública, a portar-ho a ple. L’aritmètica plenària és la que és però no m’imagino que hi hagi una majoria per tombar l’oportunitat de tenir 144 places de pàrquing i de 2.800 metres quadrats d’ús públic.

Oques grasses, a Barraques de Festa Major

Cultura és una de les àrees que s’ha quedat Montserrat Candini de la distribució del cartipàs municipal. Avui a l’entrevista al programa La Ciutat ha avançat que la Festa Major de la Minerva d’enguany tindrà una programació per a tots els públics i ha dit que està pràcticament tancada la contractació d’Oques grasses.

Oques grasses ja li avanço, encara que falta un 10% per confirmar. Hi haurà propostes que podran agradar a un segment de gent jove, fins als 25 anys, i altre complementari per a més grans. Seran unes Barraques per a tothom.

Fa uns dies, es va anunciar que l’Alguer serà la ciutat convidada al monogràfic de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat