[Vídeo] Crit d’auxili a la justícia per la deriva violenta de la situació a la Bruna


Després dels últims esdeveniments a la Bruna, incendi i baralles i crits al carrer de matinada, l’Ajuntament de Calella ha fet un crit d’“auxili” a la justícia. Però un esglaó més amunt de la instància que porta les diligències del llançament de l’edifici, del qual no se’n té cap notícia. L’alcaldessa de Calella ha remès un escrit a l’Audiència Provincial de Barcelona per traslladar-li la situació de “desesperació” que es viu a la ciutat com a conseqüència de l’actitud violenta dels ocupants i per la impotència que sent el consistori perquè no té capacitat d’aturar-ho.

Una baralla en ple carrer, de matinada, manté el veïnat amb molta preocupació per la deriva violenta dels fets que se succeeixen a l’entorn de la Bruna. Recollint aquest neguit, l’Ajuntament de Calella ha tornat a trucar a la porta de la justícia perquè considera que és qui té a les seves mans posar-hi solució. El portaveu i tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha reconegut que s’ha arribat a un moment en què el crit és d’auxili.

L’Ajuntament pràcticament està fent una demanda d’auxili. Ja no podem fer moltes més coses, tot i que seguim buscant solucions alternatives que siguin ràpides i contundents. Però se’ns segueixen tancant portes. Per això l’alcaldessa va dir que anéssim a l’Audiència Provincial perquè no s’acaba de fer net amb el Jutjat d’Arenys de Mar.

L’alcaldessa és qui signa l’escrit que s’ha enviat a l’Audiència Provincial, i en ell es descriu la situació de “desesperada” i es demana una solució “urgent” per evitar el que pot desencadenar en una “tragèdia”.

El portaveu del Govern Municipal ha lamentat que el Jutjat d’Arenys de Mar no doni prioritat al llançament de l’antic Hostal La Gaviota, tot i tenir informació directe dels incidents que s’hi produeixen. Es calcula que s’han hagut de fer més de 200 serveis per part de la Policia Local.

Ens estan demostrant que és un expedient més que està a cua i que no hi ha prioritats. S’ha d’esperar que arribi el moment que toqui. A més, la interacció amb la justícia és molt complicada. Per a nosaltres, no és quan toqui sinó una prioritat.

La prioritat, diu Torres, és retornar la tranquil·litat a un barri que pateix un clima d’inseguretat constant des que va dissoldre’s el projecte de centre social ocupat. Els últims episodis de llançaments de pedres, incendis, enfrontaments amb la policia, i baralles amb ferits, ha disparat la preocupació.

La violència que hi ha, de baralles amb arma blanca i ferits, són entre ells. És que un dia es mataran. En el fons, ja ho vaig dir anteriorment, és un cau de delinqüents itinerants. Les persones vulnerables ja la vam treure. És un cau de delinqüents itinerants que no es pot permetre a la ciutat.

En l’àmbit de la seguretat, sí s’ha pogut tancar un operatiu policial de control a l’entorn de la Bruna, conjunt entre Mossos d’Esquadra i Policia Local, i amb presència pràcticament a diari, fins i tot amb efectius de la Brigada Mòbil.

El portaveu del Govern ha retret la manca de suport que s’ha rebut per part dels partits de l’oposició en la gestió d’aquesta situació d’extrema complexitat. Ha dit amb molta rotunditat que “se senten molt sols”.

Estem sols, i quan dic això és perquè mirem a banda i banda i no acabem de trobar qui ens doni suport. Siguem justos, el regidor de Cs és l’únic que s’ha pronunciat de manera contundent. Després ens trobem força sols perquè cadascú fa la seva reivindicació i diu la seva. Uns volen que salvem el món i d’altres que hi entrem en metralleta. I nosaltres estem al mig.

El Govern no posa dins el mateix sac al partit de Cs, que darrerament ha presentat propostes de resolució al Ple Municipal sobre l’ocupació il·legal i la inseguretat que s’han aprovat amb els vots del PDeCAT i PSC.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat