El Parlament aprova que s’aporti informació als ajuntaments sobre la pacificació de l’N-II

Semàfor carretera - Fàbrica Llobet, Escola Pia (2)

Els ajuntaments del Maresme podran conèixer al detall els projectes de pacificació de l’N-II i de creació del carril bici que uneixi el territori si el Govern atén la sol·licitud del Parlament de Catalunya perquè aporti la informació en un termini de tres mesos. Així es va aprovar dijous passat, a iniciativa del grup d’En Comú Podem, que va rebre el suport de la resta de partits excepte Esquerra i VOX, que es van abstenir. La moció també demanava establir un calendari clar per a les al·legacions i licitació dels projectes perquè es puguin començar abans d’aquest mes de setembre. En el mateix, que la Generalitat reclami a l’Estat els 400 milions d’euros per dur a terme les actuacions del pla de mobilitat a la comarca que es van acordar quan es va traspassar la titularitat de la via, l’any 2009. Es va demanar una primera aportació de 98 milions d’euros que Foment no va transferir perquè al seu entendre no van ser degudament justificats.

Les infraesctructures de mobilitat centraven bona part de les peticions que En Comú Podem va recollir a la moció sobre les necessitats econòmiques i socials del Maresme que el Parlament de Catalunya va aprovar dijous passat.

Una de les principals peticions era que s’aportés informació als ajuntaments sobre el projecte de pacificació de la carretera N-II i que es faci en el termini de tres mesos, garantint que els tràmits administratius es podran resoldre comptant que les obres s’iniciïn abans del setembre. I afegeix que, lligada a aquesta qüestió, cal prioritzar la construcció del carril bici, noves voreres, reforçar el transport públic obrint més trams d’autobús a la C-32 i impulsar un pla de naturalització de les zones que havien estat ocupades pels peatges. A tot això, enfortir les connexions intermodals amb aparcaments per a vehicles privats a prop d’estacions de Renfe i autobús.

La moció dels comuns també insta al Govern a reclamar a l’Estat els 400 milions d’euros compromesos però pendents per fer aquestes actuacions. Alhora, que es presenti la justificació dels 98 milions d’euros de la part inicial.

Així mateix, millorar els accessos existents a la C-32 a Sant Andreu de Llavaneres, Pineda de Mar i Premià de Mar; així com la xarxa de busos interurbans al Maresme obrint noves línies – diu el text aprovat – amb els hospitals de Calella, Mataró i Blanes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *