[Vídeo] Els Amics Escoltes del Montnegre inauguren l’ermita de Sant Andreu


Els Amics Escoltes del Montnegre han celebrat aquest dissabte la inauguració de la primera fase de restauració de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda.

L’entitat calellenca, propietària del terreny on està ubicada l’ermita, va decidir, ara fa vuit anys, restaurar-la, una iniciativa que, tal com assegura el president de l’entitat, Pere Badalló, no ha estat fàcil fer realitat.

“Un grup d’amics adquireix una ermita amb més de mil anys que no té ni 3 parets i a més la vol recuperar, revitalitzar, estudiar i reconstruir. Han estat vuit anys de frustracions i de lluita, però també de victòries, emocions i aprenentatge.”

La inauguració ha estat tot un èxit, doncs, tal com afirma Badalló, no esperaven una assistència tan elevada:

“Estem molt contents perquè no esperàvem aquest acolliment, han vingut unes 250 persones. Volem agrair a tothom que hagi vingut. L’acte ha anat molt bé i estem molt emocionats.”

Els assistents han sortit des de la Plaça de l’Església per recórrer prop de 6 quilòmetres fins a arribar a l’ermita, punt on s’han reunit amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el mossèn Cinto Busquet i l’escolapi Aniol Noguera, que han celebrat un acte litúrgic.

Posteriorment, en finalitzar la cerimònia religiosa, els assistents han ballat la sardana composta per la calellenca Marta Tarridas, Camí de l’Arboceda.

En acabar l’acte, el bisbe gironí ha posat en valor la importància de recuperar un espai com l’Ermita de Sant Andreu de l’Arboceda:

“Recuperar l’ermita, no és només donar un servei, sinó que també significa donar importància a la forma de ser de Catalunya i a l’expressió cristiana representada en aquestes ermites.”

Així doncs, aquest dissabte s’ha recuperat l’Aplec de Sant Andreu, després de més d’un segle. Tot gràcies a l’entitat Amics Escoltes del Montnegre i als vuit anys de restauració de l’ermita.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *