[Vídeo] [AMPLIACIÓ] L’Escola Pia estrena el renovat pati dels til·lers per l’acte commemoratiu del seu 200 aniversari

L’Escola Pia de Calella ha inaugurat aquest cap de setmana el renovat pati del til·lers del centre de Sant Pere, l’antic Lestonnac. Ho ha fet coincidint amb l’acte institucional del 200 aniversari de presència de la institució escolàpia a la ciutat, que va reunir antics i actuals alumnes i professionals que han format part dels equips educatius de l’escola.

L’actual directora gerent, Marisa Romero, va donar la benvinguda als nombrosos assistents i, en el seu parlament, va recordar l’aposta per la innovació del projecte educatiu escolapi. També, i d’acord amb els valors de Sant Josep de Calassanç, el fet d’obrir-se i acollir a tothom.

L’escola de Calella va obrir fa 200 anys per cobrir la necessitat educativa d’aquell moment. La finalitat última de l’Escola Pia era, és i serà millorar el món per fer-lo socialment més just. Avui seguim treballant exactament amb el mateix objectiu. A l’Escola tothom hi és benvingut. El nostre alumnat dona sentit al nostre dia a dia i ens dona ànims a seguir acompanyant les persones que escriuran el futur, com a mínim, 200 anys més.

El primer dia de classe de la història de l’Escola Pia de Calella va ser el 18 de novembre de 1819, i a l’aula hi havia Joan Puigvert, Narcís Puig, Narcís Carreras, Manel Buch i Jaume Alvador. Els cinc primers alumnes inscrits que va recordar el pare provincial de l’Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, que va explicar que contribuir a la cohesió social també és un dels principis que marca l’objectiu de la institució que representa.

Aquells eren fills de pescadors, botiguers, algun burgès, no masses, teixidors, treballadors del camp… Quan cadascú va al seu lloc s’acaba convertint en una suma de ghettos, però si van a la mateixa escola, ja no són estranys sinó companys de classe. Penso que l’Escola Pia una de les coses que ha fet al llarg de la història ha estat també això, col·laborar en la cohesió social.

L’Ajuntament de Calella, de la mà de l’alcaldessa Montserrat Candini, va entregar una reproducció del Far de Calella als responsables de l’Escola Pia en commemoració al seu 200 aniversari. En acabar l’acte institucional, el grup Senyor Peix va oferir un concert als assistents.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat