Xerrada a l’hospital per a familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències

alzheimer

Es farà aquesta tarda a la sala de juntes del centre hospitalari (15.15h) i anirà a càrrec de la neuropsicòloga Lorena Grau, de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. De fet, l’assistència està especialment dirigida a les persones que participen al Grup d’Ajuda Mútua que l’entitat impulsa. Serà una manera de reconnectar-s’hi després de les vacances d’estiu.

Fem memòria és el títol de la xerrada que tindrà lloc quan falten dues setmanes per la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer. En declaracions a Ràdio Calella TV, Lorena Grau ha recordat quina és l’atenció que s’ofereix des del Grup d’Ajuda Mútua tant als malalts com als seus familiars i cuidadors.

Aquesta xerrada està només adreçada a familiars de persones que pateixen aquest tipus de malalties. També poden ser cuidadors principals, però de fet abans de venir a la xerrada és necessari tenir un primer contacte: fem una entrevista al malalt i al seu familiar, i a partir d’aquí en fem un seguiment individual, en grups i xerrades.

La neuropsicòloga de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital ha posat de relleu el profund impacte que genera la malaltia tant en el pacient com en el seu entorn.

La dificultat d’aquest tipus de malalties és que es produeixen canvis i un gran trencament social perquè van perdent les seves capacitats. Això fa que hi hagi un canvi del seu rol dins la família, també a nivell social. Provoca pèrdua de memòria, trastorns conductuals… Aquestes conseqüències de la malaltia fa necessari disposar d’estratègies per fer-hi front.

Tot i que el Dia Mundial de l’Alzheimer es celebra el 21 de setembre, el pròxim divendres dia 14 es farà una conferència també a l’Hospital Sant Jaume de Calella a càrrec del neuròleg del Clínic Sergi Borrego. L’organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat