[Vídeo] Junts per Calella permetrà reconvertir els locals comercials de Jovara en habitatges de lloguer social


La candidatura de Montserrat Candini ha anunciat que impulsarà un Pla Especial perquè els propietaris de locals comercials de Jovara puguin reconvertir-los en habitatges de lloguer social per a persones grans.

La proposta l’ha presentat la número 7 de la llista, Lucia Sánchez.

Seran locals de mínim 40 o 50 metres quadrats, que puguin complir tot els requisits d’habitabilitat vigents en normativa. Seria un habitatge accessible i amb bany adaptat, a nivell de planta baixa (…) Els propietaris dels locals podran acollir-se al Pla Especial que farem i convertir els locals, que no podran l’ús comercial.

L’alcaldable ha insistit en com es pot aconseguir així dinamitzar el carrer.

Estem seguríssims que la humanització dels locals del carrer Jovara no comportarà només un bon veinatge sinó potser la necessitat que altres locals aixequin la persiana.

Junts per Calella apunta que els nous habitatges que resultin es podran oferir a través de la Fundació Hàbitat Solidari, sobre la qual tenen objectius de creixement perquè arribi a atendre la demanda social que hi ha a Calella. Ho ha explicat el tinent d’Alcaldia Jordi Sitjà, que n’és el president.

Aconseguir arribar al final de legislatura als 150 habitatges gestionats, dels quals 35 siguin en propietat. Alguns dels quals, 16 tal com portem al programa, ho siguin de nova construcció.

S’oposen a la proposta de Calella en Comú perquè la Fundació Hàbitat Solidari assumeixi també la gestió de locals comercials a preus baixos als seus objectius. Candini adverteix que fer-ho posaria en risc la feina feta fins ara.

De cap de les maneres. En sembla que seria fer servir un instrument social al servei d’una finalitat econòmica. És un plantejament neoliberal i que ho proposi Calella en Comú, sorprèn molt. No podem posar en risc una fundació que té 105 habitatges socials.

El programa social de Junts per Calella contempla també mantenir el programa d’atenció domiciliària en l’alta hospitalària, en una iniciativa pionera a la ciutat; o la creació del Consell de Gent Gran. Ramon Llamazares i Montse Mateu han desgranat altres propostes per seguir treballant per la prosperitat i el benestar de les persones.

Anunciar l’ampliació del programa Cuida’m que tants bons rsultats ha donat fins ara: més sortides culturals, àpats compartits i el programa “Fem memòria” perquè la gent gran expliqui a la ràdio les seves vivències a Calella (…) Seguirem treballant per definir el Pla Educatiu Entorn, que siginifica relacionar totes les activitats que es fan dins i fora de l’escola amb el conjunt de la comunitat.

Junts per Calella afirma que la seva trajectòria al Govern Municipal avala el seu compromís per les persones i n’ha presentat les xifres: l’increment del 25% de la partida social, el 15% de l’educativa, haver aturat 128 desnonaments, o oferir 32 parcel·les d’horts socials. El partit recorda que l’acció social de l’executiu li ha valgut diversos certificats de bones pràctiques.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *