[Vídeo] La CUP està en contra que s’atorguin llicències d’ús turístic


La formació defensa que les llicències de pisos turístics desregulen el mercat. Asseguren que fan baixar el nombre de pisos disponibles i que això incrementa el preu del lloguer.

La CUP ha presentat les seves polítiques d’habitatge mostrant-se contundent amb l’atorgament de llicències d’ús turístic. No en són partidaris. N’ha parlat Albert Comas, el número 8 de la formació.

Nosaltres estem en contra que s’atorguin llicències de pisos d’ús turístic perquè això desregula el mercat, entra en plena competència en la llei de l’oferta i la demanda, fa que existeixin menys pisos de lloguer i, per tant, els lloguers s’encareixin”.

La CUP denuncia que en el darrer any s’han donat un nombre de llicències d’ús turístic superior al total de pisos de lloguer social que existeix a la Fundació Habitat Solidari. Per això, no hi estan d’acord. A més, des del partit, afirmen que des del govern es pot incidir per fer baixar el preu dels pisos de lloguer.

Des del govern es pot incidir en el preu de lloguer intentant posar més pisos mitjançant bonificacions de lloguer social. Després també pots incidir en el preu del lloguer aplicant la Llei 24/2015, en la qual s’obliga als grans tenidors a posar més lloguer social en el mercat. I després també podríem donar moltes més ajudes de lloguer a les persones joves, que són les més afectades amb la problemàtica de l’habitatge. Per tant, donar moltes més ajudes”.

La CUP també porta al seu programa potenciar l’habitatge compartit com a mètode.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *