[Vídeo] La font Maria Teresa Salom, la primera amb Nom de Dona


El primer acte de la iniciativa “Amb nom de dona” homenatja a Maria Teresa Salom i reconeix el paper de la dona en el desenvolupmanet cultural de Calella i posa el seu nom a la font de la Plaça de l’Ajuntament.

Amb un acte a la Plaça de l’Ajuntament s’ha commemorat la influència de Maria Teresa Salom sobre la cultura calellenca. Aquest ha estat el primer dels vuit homenatges dirigits a dones calellenques. La iniciativa va dirigida a posar en valor el paper femení a l’hora de formar la ciutat que és Calella avui dia tal com ha afirmat la regidora d’igualtat Cindy Rando.

L’objectiu de l’itinerari “Amb Nom de Dona” és posar en valor un col·lectiu que massa sovint ha quedat invisibilitzat explicant a la ciutadania que la història de Calella s’ha construit amb la participació de tots, però que el col·lectiu femení ha rebut un escàs reconeixement públic.

Segons Salom, la cultura ha format part de tota la seva vida, va néixer envoltada de música i la seva educació sempre va anar de la mà de l’art.

Jo tinc un solfeig de quan tenia cinc anys, quan aprenia música, per tant vaig aprendre música al mateix temps que aprenia a llegir, no té cap mèrit, sinó que la gent ho reconegui.

No ha estat cap coincidència que la plaça central de Calella hagi estat escenari d’aquest primer homenatge. La Plaça de l’Ajuntament és el cor de la ciutat on se celebren la majoria de festivitats locals, de manera que era el lloc ideal per al nom de maria Teresa Salom, tal com ha afirmat l’alcaldessa de Calella, Mosterrat Candini.

Si la Plaça de l’Ajuntament és l’àgora, la plaça gran on s’acullen molts esdeveniments diferents, que són la catarsi de l’expressió cultural, esportiva, cívica, social, és també el lloc adient per a Can Salom, Sala Mozart i Teresa Salom que ha acollit durant dècades l’expressió cultural de la nostra ciutat.

L’acte ha anat acompanyat de l’actuació musical d’Albert Deprius amb dues peces que han servit per a obrir i clausurar l’acte.

Així doncs seguit de Maria Teresa Salom seran set les dones calellenques que donaran nom a la resta de fonts emblemàtiques de la ciutat.

 

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *