La creació d’un protocol contra agressions masclistes a debat després dels Participatius Joves

Els joves es van renuir per valorar les propostes

Dues noies van presentar als participatius joves la creació d’un protocol que va quedar en segona opció durant les votacions dels participatius de Joventut.

Són la Júlia Tur, estudiant d’un Grau Superior d’Integració Social i membre de moviments feministes, i Mònica Pujadas, graduada en Treball Social i dinamitzadora juvenil.

Durant l’última assemblea dels pressupostos participatius aquestes dues joves de Calella van presentar un projecte comunitari per l’elaboració d’un protocol contra les agressions masclistes a la Festa Major de Calella. Elles dues han explicat com neix la idea d’elaborar aquest protocol i a quines situacions es refereixen. “Aquestes coses passen i normalment en una cos que ha passat, que ningú ha denunciat, i queda una persona traumada i la resta totalment aliena. Una cosa és que caiguis en gràcia i vingui a preguntar el nom i el telèfon, però quan ja has dit que no i segueix allà, amb unes quantes copes, comença a tocar-te a intentar acostar-se, ja pots considerar-ho una agressió masclista”. “És un abús d’un sexe cap a l’altre, i a vegades l’alcohol i les drogues són una excusa, però això no pot acabar així“.

Les noies critiquen el model social que transmet com si les persones poguessin ser propietat d’altres persones. Per quan es produeixi un cas, volen que es crei un protocol i una manera d’actuar, consensuada entre tota la ciutadania.

La proposta, si no es pot tirar endavant amb els diners destinats al Pressupost de Joventut, es pot engegar a través de la regidoria d’Igualtat.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Júlia Tur i Mònia Pujadas, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *