[VÍDEO] La llopa, la segona escultura de bronze, regna la riera Capaspre


Calella recorda la llegenda de la Llopa amb una escultura de bronze que es va descobrir ahir a la Riera Capaspre. És la segona figura que s’ha inaugurat en el marc d’un projecte sobre identitat local que ha posat en marxa l’Ajuntament de Calella i que s’ha encarregat a l’escultor manresà Ramon Oms.

Primer va ser una músic de cobla asseguda en un banc del Parc Dalmau. Es va inaugurar amb motiu del norantè aniversari de l’Aplec aprofitant la visita del president Puigdemont. Ahir es va descobrir la segona figura de bronze, que en aquest cas rememora la llegenda de la Llopa, com a element d’identitat local que, fins i tot, forma part de l’escut de la ciutat.

“Diu la llegenda que corria una lloba per Calella que tenia atemorida la població, sobretot els pagesos que pujaven muntanya amunt. Però un veí que vivia al carrer dels Escolapis va anar a matar-lo i llavors es va descobrir que la lloba en qüestió era de fet un gossa. I per això ens va quedar el nom de Calella la Llopa. L’animal està enterrat a Sant Pol de Mar, al carrer Doctor Montaner”, explicava Josep Lloveras, president de Gent de Barri de Pequín.

Per la vinculació del barri amb la llegenda de la Llopa, ja que era un pequinaire qui va acabar amb el temor del veïns, l’entitat va ser una de les convidades a l’acte d’inauguració de l’escultura, col·locada a la riera Capaspre. Les altres van ser la Colla de Geganters i Grallers de Calella, portadors de la figura de foc que pren la seva forma, i els Udols de Foc. Els diables de Calella tenen La Llopa en el seu escut identitari.

Aquesta és la segona escultura d’una sèrie de figures que l’Ajuntament de Calella instal·larà en els pròxims mesos per diferents punts de la ciutat. “Abans de Nadal hi haurà una tercera escultura: una dona teixidora que posarem al carrer Bruguera. L’any vinent n’hi haurà tres o quatre més i fins així cobrir un projecte d’entre 12 i 14 figures”, va comentar l’alcaldessa, Montserrat Candini.

El projecte d’escultures d’indentitat local està ideat perquè la gent hi interactuï i s’hi retrati. D’igual manera que la músic de cobla està asseguda en un cantó d’un banc al Parc Dalmau, la Llopa té una disposició que convida a col·locar-s’hi al costat o al damunt.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *