[Vídeo] La residència Mar i Sol comença a fer tests ràpids a tots els residents per coneixer l’impacte del coronavius al centre


La Residència Mar i Sol ha començat a fer test ràpid d’anticossos a tots els seus residents per conèixer si han passat la COVID-19 i poder fer una diagnosi més acurada de la situació actual del centre. També s’estan fent PCR a tots els residents que presenten símptomes de coronavirus i se’ls està aïllant en una planta annexa de la residència. D’aquesta manera la direcció del centre vol aturar el brot de coronavirus a les seves instal·lacions. Si bé, es reconeix que hi ha hagut defuncions, com que no han pogut fer fins al moment test a tots els residents, no es pot conèixer la xifra real de traspassats. De fet, segons l’adjunta a direcció de la residència, Claustre Colilles, la situació ha canviat radicalment des que el govern va decidir traspassar la gestió de les residències de la Conselleria de Treball i Afers Socials al Departament de Salut, per fer front a la crisi sanitària que s’hi viu, motivada pel coronavirus. Des de llavors, Colilles afirma que la situació ha millorat notòriament i que se’ls ha dotat d’EPIS i també dels dos tipus de test.

Colilles també reconeix que han tingut positius a la residència, que alguns d’ells evolucionen favorablement i que la situació estaria més controlada. La residència ara treballa amb uns protocols de detecció i prevenció molt rigorosos. Quan es detecta un possible positiu, se l’aïlla en un annex de la residència – que tenen preparat per aquests possibles casos – mentre s’esperen els resultats. També assegura que s’estan fent tests ràpids via extracció de sang a tots els residents per determinar qui ha passat la malaltia i qui no. Uns resultats que permetran fer una diagnosi més ajustada de quina és la situació real del centre calellenc.

L’altre gran reclam de totes les residències és poder fer tests massius als treballadors per pal·liar el problema de personal que estan patint. I és que hi ha treballadors a casa per haver estat en contacte amb un cas positiu de coronavirus a qui no se’ls fa la prova, però que potser no estan contagiats i podrien estar treballant. També serviria per detectar aquells possibles casos asimptomàtics que estan treballant i podrien estar contagiant als avis.

Les residències sens dubte, són un dels col·lectius més vulnerables davant la COVID-19. Segons l’últim recompte de Salut a les residències de gent gran de tot Catalunya, hi ha un total 7.346 positius de coronavirus i 11.355 sospitosos.

Des de l’Ajuntament de Calella han enviat material i estan fent cada setmana les desinfeccions dels cinc centres de gent gran de Calella. Segons el regidor de Política Social, Ramon Llamazares, només s’hi haurien detectat casos positius a la residència Mar i Sol.


Des de dijous passat, la Generalitat implanta un nou sistema per comptar les defuncions provocades per la pandèmia de coronavirus. Ara inclou les dades dels morts en residències, centres sociosanitaris i domicilis, elevant la xifra en gairebé el doble de l’oficial fins ara. Des de l’inici de la pandèmia han mort 8.273 persones a Catalunya. D’aquestes, 2.268 han mort a una residència.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat