[Vídeo] Protesta a Calella contra la inhabilitació del president Torra


Amb distància de seguretat i protestants amb mascareta, ahir es va fer a la plaça de l’Ajuntament una concentració de rebuig i condemna contra la resolució del Tribunal Suprem confirmant la inhabilitació del 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Una convocatòria organitzada pel Consell Local per la República amb el suport de l’ANC-Calella per la Independència i Òmnium, que es va celebrar hores després de conèixer-se la resolució per la qual la justícia espanyola hagi tret el president elegit pel Parlament de Catalunya, obrint una nova etapa que condueix el país a unes noves eleccions, presumiblement a finals de gener o principis de febrer del 2021.

Fake justice, Llibertat presos polítics i Prou monarquia eren les pancartes que van acompanyar la protesta que va tenir lloc ahir a la plaça de l’Ajuntament en resposta a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per un delicte de desobediència, segons ha resolt el Tribunal Suprem pels fets que van tenir lloc l’estiu del 2018. Va decidir mantenir al balcó de Palau la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics, desatenent l’ordre de la Junta Electoral Central.

La defensa del president ja ha anunciat que recorreran la sentència davant l’alt tribunal espanyol al·legant que Torra tenia dret a la llibertat d’expressió. I que pensen també en anar a la justícia europea.

En la convocatòria d’ahir, a més dels representants del Consell Local per la República, també van prendre la paraula l’alcaldessa Montserrat Candini (Junts per Calella) i les regidores Pilar Rocafort (ERC) i Núria Freixas (CUP). Van fer la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència.

La concentració va aplegar una setantena de persones, donant la imatge d’una Plaça de l’Ajuntament amb molts buits pel fet que els assistents van mantenir la distància de seguretat que imposa l’actual situació de pandèmia. En finalitzar, Jaume Planas, del Consell Local per la República, va anunciar les accions que es preparen de cara al tercer aniversari de l’1 d’octubre.

Hi ha prevista una concentració a Calella amb cotxe i a peu, portant torxes. S’informarà dels detalls per les xarxes socials. Aquest divendres, i en el marc de les trobades que ara fem mensualment des de la Plataforma Seguim, rebrem la visita de Gabriela Serra per parlar-nos sobre el procés constituent.

“Seguim i, sobretot, preparem-nos”, van ser les paraules amb què es va tancar l’acte de protesta d’ahir que es va fer a Calella com en moltes d’altres poblacions d’arreu del país.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *