[Vídeo] Un pregó col·lectiu dona inici a la Festa Major de la Minerva


La pandèmia ha marcat l’inici de la Festa Major de la Minerva del 2020. Un grup de persones representatives del que ha significat la lluita contra la Covid-19 s’han encarregat de pronunciar el pregó de Festa Major, enguany de forma col·lectiva, que ha servit per recordar els moments durs i complicats dels darrers mesos, però també posar de relleu com, en situacions extremes com les viscudes, els calellencs i calellenques també han sapigut treure el millor de sí mateixos.

El pregó s’havia enregistrat dies abans intentant preservar la posada en escena típica d’un dels actes més significatius i esperats de l’any. Els protagonistes ocupant no un sinó diversos balcons que rodegen la Plaça de l’Ajuntament, buida de gent, sense la festa que porten els Gegants i trobant molt a faltar els ulls oberts com taronges dels petits que se’ls miren. Sense copa de cava per brindar per La Minerva.

En temps de pandèmia, la Festa Major també s’ajusta a les restriccions lògiques per evitar la propagació d’un virus que ha causat moltes morts, properes; i que està alterant el concepte de viure i celebrar que havíem tingut fins el mes de març.

Les pregoneres i el pregoner han sigut: Carme Escamilla, infermera de l’Hospital Sant Jaume; Sergi Delgado, sergent de la Policia Local; Nina Llopart, caixera de supermercat; Montse Hernández, voluntària de l’Ajuntament de Calella; Eva Lorente, treballadora de la brigada de neteja; i Genoveva Castells, farmacèutica.

Els alumnes de l’Escola Freta s’han encarregat del pregó infantil

A mitja tarda, l’Ajuntament de Calella publicava el vídeo que els alumnes de l’Escola Freta havien preparat per desitjar un bon inici de la Festa Major de la Minerva. És un honor que comparteixen de forma rotativa les escoles de Calella.

El pregó infantil ha anat a càrrec de la Cèlia, la Jana, la Laura i en Tomàs. Tots són alumnes de 6è B de primària.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *