[Vídeo][La Ciutat] Dídac Rey (ADF): “Si no cuidem la muntanya desapareixerà”

Aquest és el clam d’alerta que fa Dídac Rey, responsable de l’Agrupació de Defensa Forestal de l’Alt Maresme, davant l’inici de la temporada d’estiu. Rey ens demana ser conscients de la necessitat de tenir cura de tot el que fem al bosc per evitar el foc i del Medi ambient en general davant el que ja està suposant el canvi climàtic. Pel que fa a la nit de Sant Joan, ens dóna una norma bàsica “el coets de la carretera cap a mar, no cap a muntanya”. Qualsevol petit petard pot calar foc i en uns minuts agafar prou temperatura per cremar un bosc sencer.

Tots som responsables de mantenir els boscos sans i estalvis aquest estiu. Els petits detalls són importants i qualsevol guspira pot aixecar una columna de foc en pocs minuts. Per això, des de l’ADF de l’Alt Maresme se’ns demana extremar precaucions i ser cívics per poder continuar gaudint del bosc com fins ara. Si bé és cert que aquest hivern i primavera ha nevat i plogut força i la terra està humida, Dídac Rey explica que es pot assecar en dos dies de calor intensa i sol com aquesta darrera setmana i que suposa un alt risc d’ incendi.
Des de l’Agrupació fan també un important tasca de prevenció i neteja del bosc i donen un toc d’atenció a totes aquelles persones que, enlloc d’anar a la deixalleria a deixar-hi el mobiliari de la llar que s’ ha fet vell i la runa, els aboquen de manera descontrolada en qualsevol indret de la muntanya posant en perill la zona i contaminant aquest espai durant molts anys.
Des de l’Agrupació, Dídac Rey i Aleix Duran i ens demanen que tinguem cura de la muntanya perquè si no desapareixerà.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat