Candini sobre el 21D: “Em veig allà on la gent que pren decisions cregui que puc ser útil”

candini_rc

L’alcaldessa de Calella ha dit avui al programa La ciutat de Ràdio Calella TV que s’ha posat a disposició del PDeCAT per si el partit creu que és necessària la seva inclusió a l’anomenada llista del president: la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont i que incorporarà també forces independents i representants de la societat civil. Montserrat Candini ha afirmat desconèixer, a hores d’ara, si ella en formarà part.

Candini ha assegurat que el PDeCAT, que tindrà representació a la candidatura, ha demostrat haver posat el país per davant dels interessos partidistes. “No tothom ha fet el mateix”, ha lamentat. La concreció d’aquesta llista, ha dit, ha posat en un interrogant el fet que ella en formi part i, per tant, tingui l’opció de repetir l’experiència com a diputada al Parlament de Catalunya.

“Em veig allà on la gent que prenen decisions creguin que puc ser útil. Però si no hi sóc, no em sabrà greu. Si gent del PDeCAT fem un pas al costat, ho faré contenta en saber que allò que es tira endavant és el millor (…) A dia d’avui, no tinc ni idea si hi vaig o no, però estic a disposició del que sigui”, ha dit.

Montserrat Candini ha dit sentir-se afortunada i privilegiada d’haver participat en una legislatura en què s’han viscut moments històrics i haver tirat endavant la feina encomanada.

En relació als fets de la nit de l’1 d’octubre a Calella, l’alcaldessa ha lamentat que la ciutat hagi estat protagonista d’un dels episodis de la repressió exercida per l’Estat espanyol. Ha admès que ja des de l’arribada del contingent de la Guàrdia Civil temia que es pogués desencadenar algun incident.

“Ja vaig intuir que hi podia haver tensió acumulada a la ciutat perquè era evident que aquella visita tenia connotacions especials de repressió. Vaig demanar somriures i clavells que era com dir tinguem paciència i demostrem que només amb el gest pacífic es neutralitzen les accions de la força. Però quan l’1 d’octubre a la nit passa el que passa, em trasllado al lloc i demano explicacions, però no mes les donen”, ha denunciat.

Candini ha posat l’accent en què s’hagi classificat com a secret d’Estat tot l’operatiu desplegat a Catalunya amb motiu de l’1 d’octubre, blindant així l’accés a la informació sobre les accions realitzades, entre les quals també les càrregues per part d’agents de paisà a l’exterior de l’Hotel Vila.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat