Waterpolo com a eina per canalitzar conductes de risc

La Fundació Creu Groga té equips de diverses edats de waterpolo a través dels quals treballen els valors i la canalització d’emocions. L’Adrià Costa, qui ja va ser jugador de waterpolo al CN Calella, és ara jugador de l’equip absolut de la Fundació, qui ha passat pel programa La Banqueta per explicar la tasca de l’equip.

Costa ha explicat que també fan entrenaments de triatló amb la col·laboració del Tricbm, d’una forma lúdica.

A la Fundació el que fem és treballar per allunyar els infants de Calella i dels voltants de conductes de risc a través de l’esport. El que fem és treballar amb valors. Sempre es parla que l’esport t’aporta valors, però si ens anem a l’argot científic no ho podem mesurar. No podem dir que un nen quan va a fer esport si o si assumeix valors. Llavors nosaltres el que fem és incidir directament en els valors i igual que tenim l’objectiu a l’entrenament de realitzar un bon pase, també parlem de treballar el respecte, de participació, l’esforç i el lideratge.

Costa ha definit per què el waterpolo ajuda a canalitzar l’agressivitat dels joves.

A mi personalment m’agrada dir que l’esport del waterpolo et treu l’instint més bàsic, perquè tu a l’hora de practicar waterpolo, només pel fet d’estar a l’aigua, t’obliga a sobreviure. El primer que has d’assumir és que tu a dins de l’aigua, has de sobreviure, has de sortir de l’aigua, i un cop has sortit de l’aigua i estàs amb el cap a fora de l’aigua, has de competir. Això et suma un plus al fet d’intentar sobreviure, estar fora de l’aigua, competir i lluitar, treure aquesta agressivitat, que no violència.

Actualment compten amb l’equip absolut en el que competeixen joves a partir de 15 anys, un equip de nois i noies de 12 i 13 anys, que començarà a competir a partir del febrer, i un equip, també mixe, de nens i nenes de 7 a 10 anys. Els jugadors accedeixen a través de Serveis Socials i des del Servei de Salut Mental del Centre Mèdic Creu Groga.

La piscina de la Creu Groga es troba tancada per manteniment, per això han de jugar a Lloret fins al mes de febrer.

Adrià Costa ha explicat que el 23 de desembre tindrà lloc una nova edició del Christmas Family Run, una divertida cursa de disfresses.

Nadal, esport i Calella són tres coses que conjuguen molt bé i no és més que una cursa de 5km de caire competitiu pel passeig i una de 1’5km de caire no competitiu, concurs de disfresses, que la gent vingui disfressada del que vulgui, el més habitual és de Pare Noel, però pot venir tota la família, pot venir el Pare Noel, el tió, els Reis Mags a córrer i festa final i moltes sorpreses, sortejos, regals…

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al jugador de l’equip de waterpolo de la Fundació Creu Grogra, Adrià Costa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *