La setmana que ve tindrem balustrada

BALUSTRADA 1

La balustrada col·locada en el primer passeig marítim de Catalunya amb data de l’any 1925, estarà restaurada i emplaçada la setmana que ve.

El passat mes de febrer es va començar a treballar amb la balustrada que dos mesos després el fort vent va fer caure una vintena de peces de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert, malmetent-les. El punt positiu és que la brigada tenia un reportatge fotogràfic de com estaven abans de l’accident. Ens ho explica José Morillo, restaurador que treballa en la recuperació de la balustrada del passeig Manuel Puigvert.

Què vam fer? Doncs amb les fotografies i sense llençar res, es va emmagatzemar la campa i vam fer un projecte d’interversió d’urgència dins el Pla general de restauració de la balustrada. I és el que s’està fent ara, recuperar les peces tal com estaven, i col·locar-les in situ en el seu emplaçament original.

Es substituiran algunes peces que la brigada ha fet amb formigó i, a més, s’estan realitzant tasques de reeducació i aprenentatge perquè la brigada pugui fer el manteniment de la balustrada sense la presència dels restauradors.

Es té previst, per la setmana que ve, col·locar totes les peces en el seu emplaçament i orientació, al costat del Monument de la Sardana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat