Xerrada sobre els origens de l’havanera a la biblioteca municipal

L’Associació pel Foment de l’Havanera de Calella continua desplegant la programació de la primera Temporada d’Havaneres de Calella. Avui, una de les activitats complementàries amb l’objectiu de donar a conèixer i divulgar aquest gènere musical originari de cuba i que va arrelar amb força a les poblacions costaneres. Es farà una xerrada a la biblioteca municipal a càrrec d’Arsenio Rodríguez Quintana, escriptor i intel·lectual cubà-espanyol i format en Història a la Universitat de l’Havana.

Los origenes de la habanera és el títol de la xerrada que tindrà lloc aquest divendres 7 d’octubre a la biblioteca municipal de Can Salvador de la Plaça (18h), dins la programació de la primera Temporada d’Havaneres de Calella. L’entrada és lliure.

La pròxima cita serà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, amb un doble concert al teatre de la Sala Mozart. Hi participarà el quintet de corda de Lourdes Bartrolí; el Cor Harmonia Calella amb Albert Deprius i Beatrice Jiménez; Faroners de Calella; i el grup de ball de l’Espai Caixa; i Port Bo i Barca de Mitjana, com a grups convidats. L’espectacle A ritme de 2 x 4 permetrà fer una repassada musical de la història del gènere, entre de la contradansa a l’havanera, tal com explica Lluís Sarriera, president de l’Associació pel Foment de l’Havanera.

Presentarem deu havaneres que ens permeten fer un recorregut des de 1829 a 1927 i  veure el canvi que ha experimentat el gènere durant aquest període de 100 anys. La primera és només musical i ja s’hi va posar el ritme 2 x 4; i acabem amb ‘Siboney’, que ningú es pensa que és una havanera perquè es canta de forma lírica.

Les entrades per als espectacles de la Temporada d’Havaneres es poden comprar a través del portal entrapolis.com.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *