‪[AMPLIACIÓ] El Tricbm demana respecte mutu entre ciclistes i conductors ‬

Ciclistes concentrats demanant respecte a la carretera

Els ciclistes de tot l’estat han reclamat aquest diumenge més seguretat a la carreteres.
A Calella la concentració ha estat convocada pel Tricbm i s’ha fet davant la rotonda del Far. Ha estat una convocatòria estatal per denunciar la inseguretat i la desprotecció dels ciclistes després del degoteig d’accidents dels darrers mesos.

El president del Tricbm, Agustí Pérez, ha explicat durant una entrevista a l’Info Migdia que malauradament aquest tema és cíclic i sempre s’han de fer actes com el de diumenge per recordar la importància de circular respectant la seguretat de tots els usuaris de les carreteres. Segons Pérez, es tracta d’una qüestió cultural. Malgrat tenir molta tradició ciclista, els ciutadans no creixen amb una educació al respecte.

Agustí Pérez fa una crida a la coresponsabilitat de tothom en aquesta qüestió.

El Ministeri d’Interior ha presentat recentment noves mesures per reduir la sinistralitat dels ciclistes a les carreteres. Entre elles hi ha la pèrdua del carnet pels conductors reincidents amb sancions d’alcohol i drogues. A més, també s’incrementarà la vigilància en carreteres freqüentades per ciclistes, es reforçaran els missatges dels panells on es recorda que s’ha de mantenir la distància lateral entre cotxes i bicicletes i s’augmentaran els controls de drogues i alcohol durant els matins dels caps de setmana, quan els ciclistes solen sortir a fer rutes. Per Agustí Pérez les lleis són sempre benvingudes tot i que s’hauria de fer més pedagogia a les escoles.

El lema dels ciclistes de la concentració a Calella ha estat «Respectem al ciclista, distància d’1,5m». En altres indrets s’han pogut llegir «No més morts de ciclistes» o «per una llei més justa».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *