10 entitats calellenques es coordinen per dir “no” al nou enllaç amb la C-32

La Coordinadora Salvem el Torrent del Raig, amb l’acrònim COSTORA, farà aquest dijous 7 de març a l’Auditori (19.30h) el seu acte de presentació en societat i de lectura del manifest que ha elaborat en defensa del territori i en contra del traçat previst per al nou vial d’accés a l’autopista C-32 per la zona sud de Calella i que ha de passar per aquest sector, segons s’apunta en el mapa que el Departament de Territori va donar a conèixer a finals del 2023. El signen un total de deu entitats locals vinculades a la preservació i custòdia del territori i del patrimoni natural i històric. Esperen rebre amb el suport dels representants municipals i del conjunt de partits polítics locals, amb qui de moment no s’han reunit formalment.

“Salvem el Torrent del Raig / No al nou enllaç a la C-32” és el títol del manifest que aquest dijous es donarà a conèixer per part de la nova coordinadora d’entitats que qüestiona la necessitat d’obrir un nou vial d’accés a l’autopista i s’oposa frontalment al traçat previst pel Departament de Territori, tot i que no hi ha cap confirmació oficial més enllà d’un punt assenyalat al mapa comarcal que es va presentar a finals del 2023.

La Coordinadora Salvem el Torrent del Raig (COSTORA) agrupa un total de deu entitats locals, totes elles vinculades a la preservació de l’entorn natural i el seu patrimoni. Ho explica Francesc Clarà:

Les entitats que s’agrupen en aquesta coordinadora són:

? Amics del Parc Dalmau
? Amics del Patrimoni Històric de Calella
? Calella Marxa
? Societat de caçadors de Calella
? Associació de pagesos i propietaris agraris de Calella
? Agrupament Escolta Montnegre
? Amics Escoltes del Montnegre
? Plataforma Salvem la Vil·la Romana de Calella
? Associació Cultural Codina
? Calellencs amb el Far

La presentació de COSTORA i la lectura del manifest tindrà lloc aquest dijous 7 de març a l’Auditori de Can Saleta, a les 19.30h, amb accés lliure.

S’hi ha convidat als representants municipals i del conjunt de partits polítics locals, de qui Clarà reconeix que esperen rebre el seu suport. Pel moment, no s’hi han reunit formalment, sinó que esperen fer-ho un cop s’hagin donat a conèixer com a moviment opositor al nou enllaç sud amb l’autopista.

Tant de bo els partits polítics subscrivissin l’opinió que aquest nou enllaç ens mereix a nosaltres (…) Pretenem posar aquesta problemàtica damunt la taula i en coneixement de la ciutadania, perquè n’estigui ben informada, i es pugui pronunciar (…) Parlarem amb els partits polítics perquè tinguin nostre punt de vista i demanar-los que s’hi apuntin.

La coordinadora s’ha posat en guàrdia davant l’impacte ambiental que suposaria l’obertura d’aquest nou ramal d’accés amb l’autopista passant per un torrent natural i històric que recull les aigües pluvials. Adverteix que un vial amb doble sentit de circulació, amb entrada i sortida, no només afectaria la part sud del Torrent del Raig sinó també la que queda per sobre del pont de l’autopista.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *