11 propostes opten al pressupost participatiu de Joventut

Assemblea Joves celebrada al gener d'aquest any
Assemblea Joves celebrada al gener d'aquest any

El Centre d’Acció Jove situat a la fàbrica Llobet-Guri acull demà dijous una assemblea per debatre i votar les diferents propostes que els joves han presentat a la convocatòria de pressupost participatiu de l’àrea de Joventut.

Segons el regidor de Participació, Marc Buch, s’han presentat 11 propostes ben diferents ja que fan referència a l’oci i el lleure; altres al treball i la mobilitat i també l’habitatge. Segons Buch, enguany hi ha hagut un increment de participants: “Tenim 11 propostes, per tant, s’ha incrementat una mica la participació. Aquesta és la quarta edició i la mitjana sempre ha estat al voltant de 10 propostes. HI havia 3 categories: oci i lleure, habitatge i mobilitat. Hi havia una mica de tot, tot i que la majoria són d’oci i lleure”.

«Movem-nos» és una proposta que presenten els Joves les Torretes. Té un cost de 4.900 euros i consisteix en desenvolupar diferents activitats organitzades directament pels joves i escollides a través d’una assemblea.

Ingrid Gómez ha presentat el projecte «Marató cinematogràfic». Es faria un cop al mes durant un cap de setmana on es projectarien pel·lícules d’una mateixa temàtica. Té un cost de 4.000 euros.

«Saturday nights» serien dues festes que es farien a la sala polivalent de la fàbrica Llobet-Guri entre els mesos de març-abril i octubre-novembre. El cost per tirar-les endavant estaria entre 3000 i 4000 euros. Una proposta que planteja Arnau Magrià.

«Calella lipdub» és una proposta que fa la Maria per tal de donar a conèixer Calella i unir les entitats del municipi. Es podria fer als mesos de primavera i costaria 2.000 euros.

En Pol, en Marc i l’Adrià proposen tirar endavant un torneig de futbol 7 gratuït. Es faria a l’estiu amb un cost de 500 euros.

En Richard Pereyra ha proposat, en l’àmbit del treball i la formació, la creació d’una borsa de treball per a joves que no tenen experiència laboral i tenen problemes per accedir al mercat laboral. Tindria un cost de 500 euros per la seva difusió.

Un altre dels projectes que se sotmetrà a debat i votació demà dijous a l’assemblea de joves és el d’unes xerrades o sessions informatives sobre tot allò que cal saber per a l’emancipació. Es faria un cop al mes amb un cost d’entre 1000 i 1500 euros.

Calella Soul Picnic podria ser una jornada d’actuacions musicals al pati de l’Ós del Parc Dalmau amb grups de soul, jazz, funk, boogaloo i rhythm and blues de referència a nivell estatal. La proposta la fa Virginia Nieman i remarca que es faria en un ambient familiar amb tallers per als més petits i servei de menjar amb les famoses “foodtrucks”. Seria, segona ella, una forma de redescobrir la música afroamericana dels anys 60 i 70 i alhora recuperar la tradició del vermut i el picnic, tres conceptes oblidats que ara tornen a estar tant de moda. El cost d’aquesta proposta seria de 5000 euros i ella proposa que es faci l’1 de maig de l’any que ve des de les 11 del matí fins a les vuit del vespre. Marc Buch subratlla d’aquesta proposta el seu caràcter familiar: “És un jornada d’actuacions musicals però de caràcter familiar, amb tallers per a petits i grans i també una variada oferta de menjar amb els food trucks que ara estan de moda; i una mica la proposta és aquesta, i fer el vermut amb activitats per a tota la família”.

«Encalçota’t a Calella». Això és el que ens proposa Anna Rosich. Una calçotada popular al passeig de mar amb concerts. Tindria un cost de 3000 euros i, evidentment, s’hauria de fer en època de calçots.

Aïda Ortet Teixidor proposa en l’àmbit de l’habitatge poder ajudar a la gent que no té recursos a pintar les parets de les seves cases. Té per títol «pintura solidària» i podria costar entre 3000 i 4000 euros.

I una proposta que repeteix. La que fa Jose Garrido. «Hip Hop Warriors» és un esdeveniment dedicat a les 4 arrels del Hip Hop. Tindria un cost d’entre 4000 i 5000 euros.

El regidor de Participació anima els joves d’entre 15 i 30 anys a assistir demà dijous a partir de les 19:30h a l’assemblea per tal de conèixer de primera mà aquests projectes i poder votar-los: “Recordem que a les 19:30 tenim les votacions, l’assemblea i que està oberta a tots els joves de Calella d’entre 15 i 30 anys, per tant als que tinguin interès els animem que vinguin perquè podran votar i decidir quines propostes es tiren endavant. A més, saber ja demà quines són les guanyadores”. 

Recordem que l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calella ha estat la pionera en desenvolupar els pressupostos participatius. En aquest cas, permetent als joves de la ciutat que decideixin quines propostes d’activitats volen realitzar amb 10.000 euros. L’assemblea de demà dijous es farà a partir de les 19:30h al Centre d’Acció Jove.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *