123 alumnes dels instituts de Calella es presenten a la Selectivitat

Imatge d'arxiu

Avui comencen les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) pels estudiants d’arreu de Catalunya, a partir de les quals es calcula la nota d’admissió a la carrera escollida. Dels instituts de Calella es presenten 123 alumnes: 21 de l’Escola Pia, 58 del Freta i 44 del Bisbe Sivilla, que realitzaran les proves a l’Escola de Teixits i Punt de Canet de Mar. El resultat de la Selectivitat es coneixerà el 27 de juny.

Avui és el primer dels tres dies d’examens que hi ha per davant. Els alumnes s’enfronten avui a dues proves de la fase general, Llengua castellana i literatura i Llengua catalana i literatura; i als examens específics d’Economia de l’empresa, Història de la filosofia, Química, Anàlisi musical, Dibuix tècnic i Literatura Castellana, dels quals només les dues llengües són obligatoris.

La selectivitat ha començat amb la prova de Llengua i literatura castellana, a primera hora del matí. Han hagut d’escollir entre un fragment de la novel·la “La casa de Bernarda Alba” de Federico Garcia Lorca, “Las novelas ejemplares” de Miguel de Cervantes i un text d’un historiador israelià sobre la igualtat de gènere.

Pel que fa al de Llengua catalana i literatura, els alumnes han pogut escollir entre analitzar un fragment de “La plaça del Diamant’ de Mercè Rodoreda o un text periodístic sobre els robots. La prova també els ha plantejat preguntes sobre “Terra baixa”, d’Àngel Guimerà, que ha estat una de les lectures obligatòries de Batxillerat.

A l’anomenada fase general, les proves que hauran de realitzar tots els alumnes, hi ha els examens de Llengua castellana i literatura, Llengua catalana i literatura, una de Llengua estrangera i Història. La novetat d’aquest any és que Història de la filosofia passa de la fase general a l’específica. Els de batxillerat cientificotecnològic també la de Matemàtiques; els de l’humanístic, la de Llatí; els de batxillerat social, Matemàtiques aplicades a les ciències socials; i els que han cursat el batxillerat artístic, Història de l’art o Fonaments de les arts.

La fase específica comprèn un total de 21 assignatures de modalitat que els estudiants han pogut cursar com a optatives durant el batxillerat. Es poden examinar de fins a tres d’elles, entre les quals hi ha Biologia, Ciències de la terra, Cultura Audiovisual, Geografia, Física, Disseny, Grec o Tecnologia Industrial.

Al conjunt de Cataluya, gairebé 34.000 estudiants estan convocats a la Selectivitat, un 5,6% més que l’any passat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *