Avui i demà es pot aprendre a crear un món virtual en 3D

Aquest cap de setmana, tant demà dia 15 com també diumenge 16 d’octubre es celebrarà la dotzena edició del taller Blendercat.

Aquest taller està dedicat a la realitat virtual amb ulleres 3D per crear mons virtuals a través del telèfon mòbil. L’impartirà Isaac de Palau, fundador de la web robologs.net. És un taller per a principiants i Marçal Mora, de l’entitat organitzadora, ha comentat què és el que s’hi podrà aprendre a fer: “Bàsicament expliquem com a través del mòbil es pot connectar per cable al portàtil i tu des de l’ordinador crees el teu món virtual, un escenari fictici, i amb unes ulleres de cartró penges el teu mòbil i pots veure el que has creat. És una manera diferent de veure el que hi ha a una pantalla, perquè el portàtil és una pantalla plana, però amb aquest sistema de 3D quan mous el cap a esquerra i dreta interactues amb un món de 360 graus. És el propi personatge qui es mou dins aquest escenari virtual“.

El taller tindrà lloc a l’Ajuntament Vell de 10 a 2 del mig dia i, de 4 a 8 del vespre. Hi pot anar qualsevol usuari i es dividirà en un dia més aviat teòric i un altre de més aviat pràctic. Marçal Mora: “Està obert a tothom a partir dels 14 anys, és per a principiants, expliquem les bases, els inicis de com connectar el mòbil a l’ordinador. Fem una primera sessió de com s’ha de fer aquesta unió, i una segons sessió que seria diumenge de com modelar en 3D, com fer escenaris virtuals i fer coses bàsiques com posar una taula, una cadira, que a l’hora de connectar-ho a través del mòbil tu puguis caminar i topar amb aquesta cadira o tocar la taula, etc… Són dos dies. En un programem perquè el mòbil interactuï amb l’ordinador i el segon per jugar i implicar-se al món virtual”.

Les inscripcions es poden fer a www.blendercat.org i al telèfon 658058782.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *