#28MCalella 13.393 calellenques i calellencs cridats avui a decidir la composició del nou Ajuntament

En poc més de mitja hora obriran els cinc col·legis electorals on calellenques i calellenques podran exercir el seu dret a vot per decidir la composició del nou Ajuntament per al mandat 2023-2027. Dels resultats en sortirà com queda distribuïda la correlació de forces dins el plenari municipal, és a dir, quantes persones de cadascuna de les vuit candidatures electorals ocuparan cadira al plenari municipal. N’hi ha un total de 17. D’entre elles, s’elegirà la persona que ocuparà l’alcaldia en els pròxims quatre anys. Els resultats es començaran a conèixer a partir de les vuit del vespre, quan tancaran els col·legis per iniciar el recompte de les paperetes. Ràdio Calella TV arrencarà a aquella hora un especial informatiu amb Naomi Esteve per fer el seguiment de la nit electoral i fins que es conegui quin és el partit guanyador de les municipals del 2023.

A les nou en punt s’obriran els cinc col·legis electorals habilitats com a centres de votació per a les municipals del 2023. 13.396 calellenques i calellencs hi podran exercir el seu dret a sufragi fins a les vuit del vespre, quan es tancaran les urnes i s’iniciarà l’escrutini que donarà el resultat final sobre la distribució per candidatures dels 17 càrrecs electes que composaran el plenari per al mandat 2023-2027. D’entre ells, sortirà la persona que ocuparà l’alcaldia durant aquests pròxims quatre anys.

Els col·legis a Calella són els mateixos que en comicis anteriors:
Escola Pia, on hi haurà 3 meses
Biblioteca Municipal, amb 2 meses
Escoles Freta (entrada Costa i Fornaguera), amb 3 meses
Escoles Freta (entrada per Jovara), amb 2 meses
Fàbrica Llobet-Guri, amb 9 meses

A les municipals, s’hi han presentat vuit candidatures, algunes de les quals ja tenen representació a l’Ajuntament de Calella. Són: Esquerra, amb Xavier Ponsdomènech com a cap de llista; Calella en Comú Podem, amb Sebastián Tejada; Junts Calella, amb Marc Buch; Estimem Calella, amb Enric Gómez; PSC, amb Cindy Rando; CUP, amb Albert Comas; PP, amb Celine Coronil; i VOX, amb Yoheriver Fermín Silveiro.

Totes les alcaldables i els alcaldables – excepte el cap de llista del partit d’extrema dreta VOX, que està empadronat a Pineda de Mar i vota a la població veïna – passaran pels col·legis electorals durant el matí per dipositar la papereta dins l’urna. Ràdio Calella TV els acompanyarà per oferir-vos les seves paraules en una jornada que acostuma a estar marcada per les crides a la participació. De fet, aquesta és una de les incògnites del que ha de passar en les pròximes hores.

A les municipals del 2019 – que van coincidir amb la convocatòria de les eleccions al Parlament Europeu – es va arribar a una participació del 62,92% del cens, conformat per 13.067 persones. S’assolia una xifra rècord des del 1995, quan va superar el 65%. En l’històric de democràcia, la participació més alta en unes eleccions municipals es va registrar l’any 1979, amb el 68,38% de les persones amb dret a vot.

Durant la jornada, a Calella es preveuen tenir dos avenços de participació fins arribar al migdia – a les 10h i a les 14h –, i altres tres durant la tarda – a les 16.30h, a les 18h i a les 19.30h –.

Especial nit electoral a Ràdio Calella TV

A partir de les vuit del vespre, un cop tanquin els col·legis electorals, arrencarà l’especial de la nit electoral a Ràdio Calella TV, per recopilar tot la informació que s’hagi produït durant la jornada i seguir el recompte de vots oficial que oferirà el Ministeri de l’Interior espanyol. A més, hi haurà connexions en directe amb les diferents seus dels partits per copsar l’ambient que s’hi respira durant els primers minuts de la nit i, a mesura que es coneguin els resultats, parlar amb les alcaldables i alcaldables per tenir-ne una primera valoració.

Als estudis de Ràdio Calella TV a la Fàbrica Llobet-Guri, conduïts per Naomi Esteve, una taula d’analistes amb Josep Barri, Jan Catà, Josep Maria Granyó, Núria Parella, Queralt Pedemonte i Albert Torrent.

El programa s’emetrà en directe i es podrà seguir per ràdio, al 107.9FM, i per televisió a través del web radiocalellatv.cat o els canals a Youtube, Facebook, Instagram i Twitch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *