14-F: eleccions en pandèmia

13.072 calellencs i calellenques estan cridats avui les urnes per decidir la composició del futur Parlament de Catalunya. La jornada electoral es desenvoluparà marcada per una situació pandèmica sense precedents que ha obligat a implementar diverses mesures per garantir el vot segur. La principal novetat és que dos hotels s’estrenaran com a col·legis electorals, on es podrà mantenir la distància de seguretat. Obriran a les nou del matí i s’hi podrà acudir fins a les vuit del vespre. Des del consistori s’assegura que es podran constituir les meses i la jornada, en aquest aspecte, es podrà desenvolupar amb normalitat. Ràdio Calella TV n’informarà al llarg del dia a través del portal de notícies i les xarxes socials.

Calella té els mateixos districtes i les mateixes taules que en altres cites electorals, però amb diferents ubicacions.

La Fàbrica Llobet-Guri segueix mantenint les 9 taules que tradicionalment ha tingut. S’estrenen l’Hotel Amaika, que acull les 5 meses de l’Escola Pia i la Biblioteca; i l‘Hotel Volga, on s’habiliten les 5 de l’Escola Freta. Tots els espais electorals s’han delimitat amb tanques per crear circuits de sentit únic i evitar l’encreuament de persones. També s’han diferenciat les entrades i les sortides.

Els votants han d’entrar fent cua al carrer, amb el DNI o algun altre document d’identificació oficial i es recomana dur el vot preparat de casa. Un cop dins, els membres de la mesa faciliten una bossa on dipositar el document per verificar la identitat.

Dins dels tres col·legis es garanteix ventilació constant i gel hidroalcohòlic a les taules. A més, els locals s’han desinfectat, però durant el dia se’n faran de manteniment.

A quina hora hem d’anar a votar?

Per fer la jornada més segura, el protocol de la Generalitat recomana reservar la franja de 9h a 12h pels col·lectius de risc, com la gent gran o vulnerable. A partir del migdia i fins a les 19h, serà el torn de vot de la població general; i l’última hora –de 19h a 20h– es reserva per a les persones que estan en quarantena. És a dir, positius, contactes estrets i sospitosos.

Per garantir el seguiment del protocol electoral, l’Ajuntament ha designat responsables sanitaris que estaran al llarg del dia als tres col·legis electorals. Són treballadors municipals que controlaran que es compleixin les normes bàsiques de prevenció, com ara l’ús de la mascareta, el gel hidroalcohòlic i que es mantinguin les distàncies de seguretat.

Eleccions 14-F: l’aplicació per conèixer si hi ha cues als col·legis electorals

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa una nova aplicació mòbil que permetrà seguir en directe les eleccions. Et permet consultar el nivell d’ocupació dels col·legis electorals amb dades actualitzades a temps reals. Els votants poden saber quant s’han d’esperar per entrar votar i quan hi ha poc volum de persones. A banda del monitoratge de l’afluència de persones, al final de la jornada l’aplicació també permetrà consultar les dades de participació i els resultats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *