L’Ajuntament de Pineda de Mar nega cap relació contractual amb l’empresa investigada per la UDEF

El consistori aporta l’informe emès per l’Interventor General en què s’acredita que no s’ha signat cap contracte amb la mercantil Aplicaciones Gespol, SL. Aquesta és l’empresa que està al centre de la macrooperació policial que la Policia Nacional va dur a terme ahir en cinc comunitats autònomes, i que ha acabat amb la detenció de cinc persones a Catalunya. És una filial del grup Sacyr des de 2016, amb seu a Barcelona, i que està especialitzada en aplicacions per controlar el trànsit rodat. L’Ajuntament de Pineda de Mar va rebre ahir un requeriment d’informació sobre contractes amb empreses de serveis de sistemes de control de trànsit.

El consistori pinedenc afirma de manera taxativa que no s’ha tingut cap relació contractual amb Gespol SL. Que només consta un apunt comptable amb l’empresa BIBOMÁTICA, corresponent a l’any 2012, i per un import de 1.906 euros. Eren per a l’adquisició de material tècnic per al sistema de comunicacions amb els Mossos d’Esquadra.

Un dels cinc detinguts ahir en l’operatiu de la Unitat de Delinqüència Informàtica i Fiscal de la Policia Nacional, ordenat pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona i la Fiscalia Anticorrupció, és l’actual cap de la Policia Local de Tiana, que anteriorment havia sigut regidor de Montgat.

Els investigadors sospiten que la trama hauria afavorit la contractació de l’empresa perquè gestionés les infraccions de trànsit i que, a més, es manipulaven les dades per justificar la presència de radars on no em calien amb la finalitat de recaptar més diners. A canvi, diferents càrrecs públics i policies locals haurien rebut comissions.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *