183 treballs literaris opten a les diferents categories de premi dels Jocs Florals

Jocs Florals, l'any passat
Jocs Florals, l'any passat

Amics de la Poesia, entitat organitzadora dels Jocs Florals de Calella, ha rebut 183 treballs per a l’edició d’aquest 2016, que estarà dedicada al cinquantè aniversari de Foto-Film Calella. Josep Miracle ha explicat en una entrevista al programa ‘Bon dia’ que la procedència dels treballs és diversa i que es manté el nivell de qualitat dels anteriors certàmens. El veredicte es donarà a conèixer el 13 de març, durant la cerimònia que se celebrarà a la Sala Mozart.

De Tarragona, Reus, Lleida, del País Valencià i les Illes Balears, i també d’autors locals. La participació als Jocs Florals de Calella és diversa i el certamen continua tenint incidència arreu dels Països Catalans. En aquesta edició del 2016 s’han rebut 183 treballs, que poden optar a les tres categories principals de premis literaris –Flor Natural, al millor poema que canti a l’amor; Englantina, al millor poema que enalteixi la terra; i Viola, al millor poema que enalteixi els valors espirituals o ètics– o a les categories que són pròpies del certamen calellenc: Maria Cardona, Francesc Grau i Viader, Germanes Saula Palomer, el juvenil La Llopa i el premi Francesc Castells, Aquest darrer, enguany, és de temàtica vinculada a Foto-Film Calella, entitat que celebra el seu cinquantè aniversari i a la qual es dedica l’edició 34 dels Jocs Florals de Calella. “Els treballs literaris tenen per objectiu fer el retrat d’una imatge visual. Amb això, i un petit homenatge que tenim preparat, volem recordar el 50 aniversari de Foto-Film Calella”, ha explicat el secretari dels Jocs Florals i president dels Amics de la Poesia, Josep Miracle.

El jurat qualificador dedicarà els pròxims dies a fer la lectura i valoració cadascun dels treballs, per emetre el veredicte conjunt que es donarà a conèixer en una cerimònia que tindrà lloc el 13 de març al migdia a la Sala Mozart. Una tasca que realitzaran Eduard Miró, poeta, filòleg i distingit amb el títol honorífic de Mestre en Gai Saber; Marta Pérez i Sierra, poetessa i filòloga; i Josefina Peraire, poetessa, filòloga i escultora. El discurs de mantenidor el farà Montserrat Butxaca, que va ser distingida amb el títol honorífic de Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. montserrat Folguera Obiol escrigué:

    Hola. Molt bon dia. Volia saber si el jurat ha seleccionat ja els guanyadors del Jocs Florals d´aquest any i per tant, se´ls hi ha comunicat el premi. Gràcies per la seva amable atenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat