El consistori plantejarà que Gestvia pugui seguir gestionant l’aparcament d’Urgències

El segon tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella ha avançat que és voluntat del consistori arribar a un acord amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per tal que Gestvia gestioni com a zona blava l’aparcament d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume, que passarà a mans de l’organisme sanitari. L’espai, amb capacitat per a 32 vehicles, s’ha inclòs en l’operació de permuta de terrenys que permetrà al consistori recuperar la titularitat de la finca de l’Hostal Vell. El plenari calellenc va donar llum verda a l’intercanvi amb el vist-i-plau de tots els partits amb representació municipal.

Gestvia deixarà de tenir adscrita a la seva gestió l’aparcament de zona blava que hi ha a l’entrada del servei d’Urgències. Un requisit legal, segons va informar el tinent d’Alcaldia Jordi Sitjà, imprescindible per poder formalitzar l’operació de permuta de terrenys entre l’Ajuntament i la corporació sanitària, i en la qual s’ha inclòs la finca de l’Hostal Vell, on s’hi projecta un equipament per a usos municipals.

Tot i que l’espai d’aparcament passarà ser de titularitat de l’organisme sanitari –on s’hi podria edificar en un futur–, Sitjà va avançar als partits de l’oposició que la intenció del consistori és que Gestvia en pugui assumir novament la gestió, afavorint així la rotació de vehicles. “La voluntat és que continuï sent de rotació i que sigui Gestvia, mitjançant un conveni amb la Corporació, qui el gestioni”, va explicitar el tinent d’Alcaldia. En contrapartida –va continuar Sitjà–, es permetria l’ús de forma temporal per part de la corporació de l’espai que queda al darrera de l’Hostal Vell, i que forma part de la porció de terreny que serà de titularitat municipal.

Els terrenys inclosos en l’operació de permuta entre l’administració local i l’organisme sanitari estan valorats en aproximadament 439.000 euros, cadascun d’ells. Per tant, no implicarà cap tipus de compensació econòmica.

Els partits amb representació municipals van compartir que l’acord beneficiarà a les dues parts. Així, mentre l’Ajuntament de Calella podrà desenvolupar el projecte d’equipament per a usos municipals a l’Hostal Vell, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva obtindrà una porció de terreny que l’habilita a planificar una futura ampliació de les instal·lacions de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

En concloure, l’alcaldessa Montserrat Candini va acceptar i agrair les ofertes de col·laboració de l’oposició per participar en el projecte de l’Hostal Vell amb la premissa però que això no alenteixi el procés i es permeti que sigui realitat en un termini de poc més d’un any. Amb tot, va admetre que el calendari està subjecte a la col·laboració econòmica que hi facin les administracions supralocals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *