200 nadons han nascut durant el confinament a l’Hospital de Calella

hospital (1)

Un total de 200 nadons han nascut a l’Hospital de Calella durant el confinament. Ho han fet en un context excepcional i seguint unes estrictes mesures sanitàries per tal d’evitar cap mena de risc. Han nascut tots sans i sense complicacions, malgrat sí que s’han donat casos de positius entre les mares que van ser traslladades als hospitals de Can Ruti i Vall d’Hebron. A més, el temps d’estada de la mare i el nadó a l’hospital s’ha escurçat entre 12 i 24 hores, i les sales de part s’han convertit en zones aïllades on es prenen totes les precaucions possibles.

La pandèmia del coronavirus va obligar a limitar les visites de seguiment de l’embaràs als centres d’atenció primària i als hospitals. Durant els tres mesos de confinament només programaven les que es consideraven imprescindibles i les altres es feien de manera telemàtica. L’objectiu era evitar que les dones embarassades visitessin amb freqüència els centres mèdics. Maria Angeles Añaños és la cap de llevadores de l’Hospital de Calella.

Totes les visites que no requerien una exploració directa de la mare, s’han fet telefònicament. Les visites que requerien una exploració directa, una vacuna o una extracció aquestes sí que les hem fet. Però gairebé sempre hem prioritzat fer l’atenció telefònica per no posar en risc a ningú.

Aquesta situació també ha portat al fet que els cursos de preparació del naixement i també els de postpart, que sempre s’havien fet a les sales d’educació maternal del CAP, ara es facin online. De fet, des de fa un parell de setmanes, l’equip de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva està oferint aquests cursos de manera telemàtica. Els cursos es mantenen en els mateixos horaris que quan es feien presencials i van dirigits a les dones que es troben en l’últim trimestre de l’embaràs. Una iniciativa que està tenint una molt bona resposta entre les futures mares.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat