El consorci turístic Costa del Maresme demana a l’Estat que no cobri les taxes d’ocupació del litoral

tumbones web

Tots els municipis del litoral maresmenc fan pinya per reclamar a l’Estat que durant tot aquest 2020 no s’hagin de pagar les taxes d’ocupació per donar “oxigen” al sector turístic, que ha hagut d’aturar la seva activitat per la crisi de la Covid-19. Calella és una de les poblacions que signarà la carta que enviarà el consorci turístic Costa de Barcelona-Maresme a la ministra de Foment i Transició Ecològica, la delegada del Govern a Catalunya i als responsables de Costes de Catalunya i Barcelona.

Costa del Maresme vol que s’alliberi a tots els adjudicataris i concessionaris dels serveis de platja del cànon que paguen a l’Estat per les activitats de la temporada 2020. Una mesura que, segons el president del consorci, Joaquim Arnó, pretén garantir liquiditat a les empreses que presten serveis de platja i que moltes veuen perillar la seva continuïtat per l’impacte de la crisi sanitària.

Hi ha empreses que es replantegin demanar concessions perquè no puguin pagar el cànon. Per tant, demanem eximir-ho i no només per a les guinguetes de platja sinó que hi ha gandules, para-sols, caiacs i tot tipus d’activitats aquàtiques. Hi ha un llarg etcètera d’empreses, alguns amb uns imports més importants i d’altres menors.

El cànon el recapten els ajuntaments, que després fan la transferència a l’Estat per adjudicacions i concessions que poden ser anuals o de temporada, que normalment es recullen en els Plans d’Usos que aprova la Generalitat de Catalunya. Aquestes últimes s’han vist condicionades per l’aturada administrativa de la Covid-19, que ha impedit fer els tràmits en els terminis habituals.

El president del consorci turístic Costa del Maresme ha exposat que la seva petició s’assimila a la que han d’altres territoris, com Tarragona i el Garraf. Es mostra confiat en què l’Estat serà comprensiu i l’atendrà.

Crec que l’Estat serà sensible amb la demanda. Penso que és una petició formal i que serà ben considerada. Només recordar que hi ha aquesta necessitat i cal que ens posin a la llista de les que cal cobrir.

En plena pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Calella va anunciar que no cobraria el cànon anual de la concessió de les quatre guinguetes de platja.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *