21D: Junts per Catalunya demana el vot per restituir el “govern legítim” de la Generalitat

Ferran Mascarell, ex delegat de la Generalitat a Madrid, a l'acte de Junts per Catalunya
Ferran Mascarell, ex delegat de la Generalitat a Madrid, a l'acte de Junts per Catalunya

L’ex delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, va participar en l’acte central de campanya de Junts per Catalunya a Calella que va reunir a 120 persones al teatre Orfeó. El partit que encapçala Carles Puigdemont va fer una crida la ciutadania per restituir el govern i el president “legítim” de Catalunya.

«El més lògic, el que sembla més natural des del punt de vista democràtic és restituir aquell govern que és el legítim a Catalunya. Una altra cosa és com després, i jo crec que això es farà ben fet, en funció dels propis resultats que s’hagin produït, la pròpia lògica de la unitat a Catalunya prendrà nota d’aquests resultats. Però inicialment jo crec que sí, el que s’ha d’expressar és que aquest tall imposat no és un tall acceptat per la societat catalana per cap dels que estan al costat del sobiranisme»

Mascarell va explicar en la seva intervenció que Madrid és la ciutat més rica d’Espanya, amb una renda d’entre 8.000 i 9.000 euros superior a la mitjana catalana, però que també és la ciutat més “profundament desigual” del país. També va afegir que “al darrere d’aquesta ciutat rica però desigual hi ha un projecte d’Estat que consisteix essencialment en buidar Espanya en benefici del capitalisme madrileny i de l’elit que comanda la política espanyola”.

En l’acte també hi va participar Josep Puig, un dels portaveus de Junts per Catalunya a Calella, qui va definir als membres del PP com a “neofranquistes” i a Ciutadans com a “nova Falange Espanyola”.

«Tenim al davant als neofranquistes del PP. Tenim una espècie de nova Falange Espanyola que és Cs, que haurien d’explicar algun dia d’on treuen els diners per fer aquesta campanya bestial que estan fent […] Tot això, amb el suport del PSOE, que fa una mica el que ja va fer amb en Primo de Rivera, per tant, es repeteix la història i hem d’aguantar el llastimós espectacle del seu delegat provincial, el ballarí senyor Iceta»

Puig va esmentar algunes de les persones que van a les llistes del PSC que, tradicionalment, han format part de partits amb ideologies diferents i va declarar que Carlos Jiménez Villarejo, qui tanca la llista del PSC, va empresonar a Jordi Sánchez, actualment també a la presó, Carles Riera, cap de llista de la CUP, i a Àngel Colom, tots tres membres de Crida a la Solidaritat.

«Fa una llista que és fantàstica. Hi posa gent de SCC, demòcrates de tota la vida, quina por, hi posa al senyor Espadaler, que és les restes d’UD, que fins fa tres dies l’havien criticat de ser de la dreta i catòlic, però va a la llista, i per últim el que tanca la llista és ‘l’eminent’ jurista senyor Jiménez Villarejo que ha passat per totes les llistes dels partits d’esquerres i ha acabat aquí. M’agradaria recordar que aquest eminent progressista, en la dècada dels 80, va dictar presó per tres nois de la Crida: l’Àngel Colom, en Jordi Sánchez de l’ANC i Junts per Catalunya, i en Carles Riera, de la CUP”

L’acte de campanya de de Junts per Catalunya també va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. Com ve sent habitual en els actes del partit, també es va projectar un vídeo del president Puigdemont.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’ex delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat