23J: Tots els espais de votació estaran climatitzats

L’Ajuntament de Calella controlarà que no es dispari la temperatura dins els col·legis electorals que s’obriran aquest diumenge amb motiu dels comicis generals, que se celebren en ple estiu i quan encara cueja l’episodi de calor extrema de principis de setmana. Al Maresme, els termòmetres marcaran màximes de 32 graus, que quedaran per sota a les poblacions costaneres, però igualment amb una forta sensació de xafogor. Fonts municipals consultades per Ràdio Calella TV expliquen que els cinc espais de votació habilitats – els de sempre – estaran climatitzats. Es fa pensant sobretot en els membres de les meses, que allà s’hi passaran un mínim de 12 hores. Tot dependrà de la rapidesa amb què avanci l’escrutini.

13.230 calellencs i calellenques estan cridats a les urnes per a les eleccions generals que tindran lloc aquest diumenge 23 de juliol, amb cinc col·legis oberts i un total de 19 meses preparades per recollit el vot de les persones que consten al cens.

En previsió d’una jornada marcada per les altes temperatures, l’Ajuntament de Calella ha garantit la climatització de tots els espais: dos dels quals són municipals i la resta estan dins d’instal·lacions educatives privades. Són:

📩 Fàbrica Llobet: 9 meses
📩 Escola Pia: 3 meses
📩 Freta (Costa i Fornaguera): 3 meses
📩 Freta (Jovara): 2 meses
📩 Biblioteca: 2 meses

Els col·legis electorals obriran de nou del matí a les vuit del vespre, ininterrompudament, per rebre a totes les persones que vulguin exercir el seu dret a vot en aquests comicis, convocats anticipadament pel president Pedro Sánchez, que opta a la reelecció.

A les generals del 23J s’esculliran els representants a les Corts Generals espanyoles. A les meses electorals hi haurà dues urnes i paperetes de colors diferents. Les blanques seran de les diferents candidatures polítiques que es presenten per entrar al Congrés dels Diputats; les salmó, per triar els representants al Senat, que és la cambra territorial. En aquest cas, caldrà marcar un màxim de tres candidats, que poden ser de partits diferents. A la circumscripció de Barcelona, hi ha en joc 32 diputats i 4 senadors.

Els caps de llista per Barcelona de les formacions que concorren a les eleccions generals del 23J són Gabriel Rufián (ERC), Meritxell Batet (PSC), Aina Vidal (Comuns), Míriam Nogueras (Junts), Roger Montañola (Espai CiU), Nacho Martín Blanco (PP), Albert Botran (CUP) i Juan José Aizcorbe (VOX). L’exalcaldessa Montserrat Candini ha fet el pas de donar suport a la candidatura del PDeCAT, que es presenta amb la marca electoral d’Espai CiU. Ho fa ocupant una posició simbòlica dins d’una llista integrada per 32 persones. Ella va de número 31.

A partir de la celebració de les eleccions, el diumenge 23 de juliol, hi ha un límit de 25 dies per convocar el ple de constitució del Congrés i el Senat, que ens situa al 17 d’agost.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *